La Tienda Republicana

Marta Ribas: “Avui votem amb responsabilitat perquè la política torni al Parlament”

02/10/2018

La portaveu adjunta de Catalunya en Comú Podem expressa el rebuig “simbòlic” del grup a la suspensió dels diputats i celebra una solució “efectiva, sense alterar les majories i amb seguretat jurídica”.

La portaveu adjunta de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Marta Ribas, ha expressat avui al ple del Parlament el rebuig “simbòlic” del seu grup a la suspensió dels diputats per part del jutge del Suprem Pablo Llarena i ha celebrat que es “desencalli la situació” acordant la seva substitució temporal amb una solució “efectiva, sense alterar les majories i amb seguretat jurídica”. “Avui votem amb responsabilitat perquè la política torni al Parlament”, ha dit Ribas.

La diputada ha recordat que la causa del bloqueig ha estat la interlocutòria “injusta” de Llarena però també les “desavinences existents dins la majoria independentista”. “El país, que és la seva gent, no es mereix un Parlament a mig gas”, ha sostingut Ribas, que també ha apuntat que “les polítiques i polítics presos també es mereixen un Parlament fort que obri vies de solució política”.

Ribas ha explicat el suport del seu grup a “que el Parlament expressi, simbòlicament, que no creiem que aquests 6 diputats hagin d’estar suspesos”. “No compartim l’acusació de rebel·lió per a les polítiques i polítics presos, no compartim que hagin d’estar patint presó provisional, i en conseqüència, trobem un greu error i una injustícia que se’ls hagi suspès”, ha exposat. Si bé, ha assenyalat, la cambra “no té competències per revocar o reinterpretar una decisió judicial, per injusta que sigui”.

La portaveu adjunta de CatECP ha lamentat que “als extrems ja els va bé el bloqueig”, referint-se “a la CUP, al PP i a C’s”, afirmant que “viuen del conflicte. i per això no votaran el segon punt d’aquest dictamen”. Així mateix, s’ha dirigit al PSC per recriminar-los que “moguts per la por a la foto, de votar en Ple allò que estaven disposats a votar a la Mesa”, hagin caigut en la “incoherència”.