Catalunya en Comú celebrarà les eleccions internes per renovar la direcció entre el 29 de juny i el 2 de juliol

06/05/2018

Catalunya en Comú celebrarà les eleccions internes per renovar la direcció entre el 29 de juny i el 2 de juliol. La Coordinadora Nacional de la formació aprova el calendari d’eleccions als òrgans interns i de constitució d’espais locals, el decàleg de municipalisme i els espais de treball sectorial.

El coordinador general de Catalunya En Comú-Podem / Archivo

Catalunya en Comú celebrarà les eleccions internes per renovar tots els òrgans de la formació, entre ells la direcció, entre els propers 29 de juny i 2 de juliol. Així ho ha aprovat avui la Coordinadora Nacional reunida a Salt, que també ha tractat el calendari de desplegament dels espais locals de Catalunya en Comú i ha fixat el decàleg de municipalisme que definirà les candidatures per a les municipals i el conjunt d’espais de treball sectorial que es conformaran. Catalunya en Comú continua així el seu desplegament després de l’Assemblea Organitzativa que va celebrar el passat 22 d’abril, en què va aprovar els seus estatuts.

Les eleccions internes de Catalunya en Comú serviran per escollir les 30 persones que integraran l’Executiva Nacional, les 116 persones escollides per circumscripció única i les 74 representants territorials que formaran part del Consell Nacional de Comuns, les 5 persones que constituiran la Comissió de Garanties, i les 5 persones que formaran part de la Comissió de Comptes. Aquests òrgans tindran un mandat de dos anys i totes les candidatures hauran de garantir un mínim d’un 50% de dones.

El termini per presentar candidatures comença el 21 de maig i finalitzarà el 10 de juny. El tancament del cens electoral i la publicació definitiva de les candidatures es farà el 18 de juny, quan començarà la campanya electoral, que s’allargarà fins el darrer dia de votacions. Les votacions es duran a terme de forma telemàtica entre el 29 de juny i el 2 de juliol, i hi podran participar totes les persones inscrites a Catalunya en Comú fins al tancament del cens electoral. La publicació provisional dels resultats es farà el 3 de juliol, tres dies abans de la proclamació definitiva. El 9 de juliol es constituirà l’Executiva nacional, i el 21 de juliol, el Consell Nacional de Comuns, la Comissió de Comptes i la Comissió de Garanties.

La Coordinadora Nacional celebrada aquest dissabte també ha tractat el calendari de desplegament dels espais locals de Catalunya en Comú, que rebran el nom de comuns, i que seran aprovats definitivament per part del Consell Nacional el mateix 21 de juliol. També ha aprovat el decàleg de municipalisme, que defineix els criteris que s’hauran de seguir per la conformació de candidatures per les eleccions municipals del 2019 i que regula aspectes de transparència, participació, línies programàtiques bàsiques, rendició de comptes i feminització de la política.

Per últim, s’han definit els espais de treball sectorial que formaran part de l’estructura organitzativa de Catalunya en Comú: Feminismes i LGTBI; Acció Social: Economia; Medi Ambient i sostenibilitat; Territori, polítiques urbanes i habitatge; Educació; Salut; Treball; Democràcia i Justícia; Cultura; i Internacional.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
Al enviar este formulario, usted acepta la política de privacidad de Mollom .