La Tienda Republicana

Barcelona En Comú demana justícia per a Marielle Franco

16/03/2018

Barcelona En Comú vol expressar el seu profund dolor i indignació en saber de l’assassinat de la nostra companya i regidora de Rio, Marielle Franco, el passat 14 de març.

“Marielle era municipalista, activista i defensora dels drets de la gent invisibilitzada. La seva mort és una tragèdia, tant per la seva ciutat com pel moviment global de transformació pacífica”, ha sentenciat el portaveu de Barcelona En Comú, Enric Bárcena.

Volem recordar que aquest crim forma part d’un augment de violència política i un procés de degradació profund de l’Estat de dret a Brasil durant els últims anys. Fins a 13 candidats van ser matats a Rio durant les eleccions municipals del 2016, l’any que Marielle Franco va prendre el seu escó.

De manera molt valenta, Marielle, que era l’única dona negra entre els 51 regidors de Rio, havia denunciat públicament la militarització de les faveles de Rio per part del govern nacional Brasiler.

En aquest sentit, fem una crida perquè la seva tasca de fiscalització de l’actuació de les forces de seguretat no s’aturi i reiterem la demanda que va fer ahir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, quan va dir que “cal exigir que s’aclareix el seu assassinat i que es jutgi els responsables”.

Per últim, donem el nostre suport a la concentració convocada avui, 16 de març a les 17h a la plaça de Sant Jaume de Barcelona pel col·lectiu “Amig@s de la Democracia, Comitê Internacional pela Anulação do Impeachment”.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.