Elisenda Alamany: “No hi ha persones imprescindibles. Mereixem un Govern que governi”

14/01/2018

La portaveu de Catalunya en Comú demana una proposta que “que pugui governar Catalunya des de Catalunya”.

La portaveu de Catalunya En Comú, Elisenda Alamany, ha demanat que es deixin de costat els personalismes i que s’eviti que el “país continuï aturat” dos mesos més. “No hi persones imprescindibles, per davant hi ha el país. Mereixem un Govern que governi”, ha assegurat Alamany, que també ha assegurat que Catalunya no pot suportar més “legislatures excepcionals ni exprés”. Per això ha demanat una “proposta que pugui governar Catalunya des de Catalunya”.

La diputada de Catalunya en Comú-Podem ha valorat la possibilitat de delegar el vot que el jutge ha concedit a Junqueras, Sanchez i Forn. “Creiem que els diputats elegits per la ciutadania haurien de ser aquí, però evidentment també haurien de poder votar”, ha assegurat Alamany. Per contra, ha demanat que no “es comenci una legislatura amb excepcionalitat democràtica” i ha emplaçat a les formacions que puguin formar govern a “evitar Soraya Sáenz de Santamaria sigui la presidenta de Catalunya”.

Alamany ha assegurat que no “facilitarem una presidència a la Mesa de Ciudadanos, ja que és una majoria, que per molt que diguin, no suma” i ha insistit en que no donaran suport ni “entraran al joc de qui s’aprofita de l’acció repressora de l’Estat espanyol”. En aquest sentit ha demanat una Mesa “el més plural possible” i ha insistit en què la presència de la seva formació seria “la garantia d’aquesta pluralitat”.

Alamany ha fet aquestes declaracions en el marc de la Coordinadora Nacional de Catalunya En Comú que ha tingut lloc al Centre Cívic de La Sedeta (Barcelona). La diputada electa ha reconegut que els resultats d’aquest nou projecte no eren els esperats, tot i que ha recordat que ja han demostrat que pot ser guanyador a l’Ajuntament de Barcelona o a les eleccions al Congrés. “Ara el repte és explicar les nostres propostes de país arreu del territori de cara a les eleccions municipals del 2019”, ha assegurat.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.