Davant les ordres de recerca i captura, les imputades pel cas "27 i més" responen

[CONCENTRACIÓ I ACCIÓ] Davant les ordres de recerca i captura, les imputades pel cas "27 i més" responen.
El lloc de la concentració serà Jardinets de Gràcia demà dijous 11 de gener a les 12:00 del migdia. 
Des del passat 28 de desembre s’estan tramitant ordres de recerca i captura de diverses persones encausades en el procés conegut com a ‘27 i més’. En el mateix es troba també imputat el Secretari General de la CGT de Catalunya i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, el company Ermengol Gassiot. Una d'aquestes persones ja ha estat detinguda pels Mossos d’Esquadra aquest passat diumenge. La raó de l’emissió d'aquestes ordres de cerca és el fet de no haver-se personat a recollir la citació judicial per a rebre l’escrit d’acusació de Fiscalia al jutjat de Cerdanyola que porta el cas. 
 
Aquest és un dels passos que anticipen el judici oral que es realitzarà contra les 27 persones encausades, pel qual la Fiscalia, òrgan polític depenent del govern de l'Estat espanyol, va fer una petició d'entre 11 i 14 anys de presó per haver participat o bé per haver donat suport a una tancada d'estudiants en el rectorat de la UAB l'any 2013, en el marc de la lluita contra l'augment de les taxes universitàries. Ens trobem, per tant,davant d'un nou i greu muntatge, amb finalitats de persecució política, contra aquells i aquelles que s'organitzen i lluiten per a defensar la universitat pública.
25 estudiants i dos treballadors de la universitat s’enfronten a penes de presó (d'11 a 14 anys, com hem dit, més elevades que en el cas d'un homicidi), i una petició d’allunyament de 5 anys de la UAB. El cas es remunta al 2013, quan es va iniciar una campanya de protesta per a que es complís un acord de claustre que evités l’increment del 66% del preu de les taxes universitàries. En el decurs de la mateixa es va produir una tancada durant un mes dins l’edifici del rectorat, com ha estat habitual en altres ocasions en el marc de conflictes similars. Finalment, les i els estudiants van abandonar el rectorat voluntàriament. Mentre duraven les protestes, la CGT hi va donar suport i l’Ermengol va participar, juntament amb altres persones, en una roda de premsa a tal efecte, que va ser presentada temps després com a ‘prova’ de l'existència a la universitat d’un absurd "entramat criminal", que és el que fonamenta tot aquest procés.
 
Va ser l'aleshores vicerectora, Sílvia Carrasco, amb el suport de l’equip de govern de la universitat, la que va denunciar aquesta presumpta "conspiració", tot aportant un llistat de noms i cognoms de militants de diverses organitzacions estudiantils, sindicals i polítiques, iniciant així el muntatge. Entre ells figurava el nom de l'Ermengol, la inclusió del qual només s'explica pel fet que el nostre sindicat havia mantingut des de feia temps una campanya persistent de denúncia dels processos privatitzadors i els negocis foscos duts a terme a l'època per persones del rectorat de la UAB.  
 
Com altres companyes, l'Ermengol ja va anunciar mesos enrere que rebutjava cooperar amb aquest procés de caràcter polític, que suposa el pitjor muntatge repressiu contra el moviment estudiantil i sindical a una universitat pública des de les acaballes del franquisme; i que assumiria les conseqüències que es derivessin d'aquesta decisió. Una decisió que compta amb el ple suport del conjunt de la nostra organització, la CGT de Catalunya, i que està  motivada en la voluntat de denunciar políticament de forma pública un procediment que, com hem dit, no és sinó un judici polític repressiu contra el sindicalisme combatiu i contra el moviment de l'estudiantat organitzat. 
 
La CGT de Catalunya considera que tot aquest procés és una absoluta farsa. Un muntatge motivat exclusivament en la voluntat d'implementar una política de revenja i repressió contra tothom que planti cara a les retallades i per a atemorir, alhora, els moviments populars que lluiten per a defensar els drets de tots i de totes. Aquesta organització ha donat, dóna i seguirà donant el màxim de suport als 27, fins a les darreres conseqüències. Perquè la repressió no ens aturarà i perquè si ens toquen a un ens toquen a TOTS.
 
Convoquem a tots els mitjans a aquesta acció solidària en la qual les persones imputades estaran disponibles per explicar la situació actual.
Temas: 

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.