Xavier Domènech crida a “convèncer el milió d'indecisos” que Catalunya en Comú - Podem té “la clau” del desbloqueig

11/12/2017

“Només CatECP pot restaurar la dignitat de Catalunya, perquè la dignitat de Catalunya és la dignitat de cadascun dels seus ciutadans”, afirma el cap de llista en un míting a Girona.

El cap de llista de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha fet una crida avui a “convèncer el milió d’indecisos” de que la candidatura que encapçala té “la clau” del desbloqueig del país. Front el bloc que ha intervingut l’autogovern perquè “no tenia una altra resposta per Catalunya que la repressió” i els qui han aplicat la unilateralitat “contra una meitat del país”, “només CatECP pot restaurar la dignitat de Catalunya, perquè la dignitat de Catalunya és la dignitat de cadascun dels seus ciutadans”, ha afirmat.

En aquest sentit, Domènech ha lamentat que estiguem veient “debats crispats” on els blocs “no plantegen cap proposta” per a Catalunya. “Parlar del país i construir Catalunya és parlar dels drets socials de la seva gent”, ha afirmat, perquè “no hi ha pàtria sense gent, no hi ha país sense la seva ciutadania”. I és que “només som capaços de transformar quan ho fem col·lectivament, des de la diversitat i no des de l’exclusió”, ha defensat, alhora que ha instat a “recuperar la vocació del catalanisme progressista” i treballar per una fraternitat que “ens fa gran com a poble”.

El cap de llista per Girona, Llorenç Planagumà, ha fet al·lusió als pactes postelectorals i ha assegurat que el seu pacte serà “amb la gent que més pateix” les conseqüències de la desigualtat. “Ens hem compromès amb els aturats, amb la gent treballadora o amb els que no poden encendre la calefacció. Amb aquest gent pactarem i ens hem compromès a no deixar de lluitar”, ha explicat. Planagumà també s’ha adreçat a Arrimadas, a qui ha acusat de donar suport als “acords de lliure comerç que treuen drets als treballadors” i ha assegurat que amb un Govern de Ciutadans “no es pot construir la Catalunya del futur”.

Elisenda Alamany, número dos de la candidatura, ha dit aquest que “Catalunya és un país de gent treballadora que no desconnecta”. “Tot i que és cert que existeix un desencís, frustració i cansament generalitzat, no ens podem permetre que el fracàs d’un full de ruta acabi amb els anhels de canvi de tot un país”, ha manifestat Alamany. Així, ha afirmat que “alguns diran que aquestes eleccions van de venjança d’una meitat del país contra una altra”, però “els conflictes polítics es resolen amb més política i no convertint Catalunya en una olla a pressió per quatre miserables vots”, ha sentenciat.

Xavier Domènech a ERC: “Tornaríeu a fer President a un convergent encara que guanyéssiu les eleccions?”

El candidat a la presidència afirma que “no hi ha país sense drets socials” i insta els republicans a dir si “tornaran a donar els seus vots altra vegada a un partit que és una coalició entre CDC i el Pdcat”

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú – Podem, Xavier Domènech, ha emplaçat avui ERC a dir si “tornarien a fer president a un convergent encara que guanyessin les eleccions”. “Digueu que és veritat que voleu construir des de l’esquerra o si fa tant de temps que heu sacrificat l’eix social que tornareu a donar els vots altra vegada a un partit que és una coalició entre CDC i el Pdcat”, ha insistit Domènech, que ha subratllat que “necessitem construir aquest país on la desigualtat segueix creixent”.

El cap de llista de CatECP ha reivindicat una Catalunya que “busqui els consensos que ens fa grans per construir el futur”. “Som més forts i més fortes quan lluitem i construïm junts”, ha afirmat, alhora que ha avisat que “quan els blocs estan presents, desapareix la gent”. “No hi ha país sense drets socials”, ha sentenciat el candidat, que ha afirmat que la candidatura “representa el país i els seus drets” que “es construeix des de les escoles i des dels hospitals”.

Alamany reivindica “més autogovern, més drets i més democràcia”

La número dos de la llista, Elisenda Alamany, ha contraposat davant el projecte dels blocs “unilateralista” i “constitucionalista” que el de Catalunya en Comú – Podem és el projecte “de la il·lusió, aquell que vol fer avançar Catalunya amb més autogovern, més drets i més democràcia i posar la Generalitat al servei de la ciutadania per no tornar a deixar ningú enrere”. Alamany ha afirmat que el vot a la seva llista és “el vot per obrir tots els candaus dels que han segrestat el país perquè Catalunya torni a ser el motor de canvi que sempre ha estat”.

Alamany ha demanat al Pdcat que deixin de “lligar el futur del país al futur del seu partit en decadència” i ha assegurat que amb ERC “això els hi funciona”, perquè als republicans “només els falta demanar perdó per no haver-se presentat a les llistes amb Puigdemont”. Per contra, ha assegurat que els seus vots no “aniran ni a Arrimadas ni a Puigdemont”, perquè CatECP “mai acotarà el cap davant de falsos profetes”.

La número 3 de la llista, Jéssica Albiach, ha criticat el discurs de C’s i els ha acusat de “viure del conflicte” i ho ha argumentat recordant que “com pitjor li va a Catalunya millor li va a Ciutadans”. En aquesta línia ha descartat qualsevol pacte amb el partit taronja: “No anirem amb ells ni a comprar el pa”. “Nosaltres som l’única garantia de que s’acabi el procés”, ha conclòs.

El número 5 per Barcelona, Joan Josep Nuet, ha lamentat que “malgrat haver tingut una majoria independentista la sobirania com a país ha tirat enrere”, i ha afirmat que CatECP vol estar “al mig” d’un govern que enceti una “nova etapa”, que “posi la política social al centre i no renunciï mai al referèndum”.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.