Universitats per la República UPF us convida a l’acte de presentació “Referèndum: per què?”

05/06/2017

Dimarts, 6 de juny del 2017. 13.00h. Auditori Campus Ciutadella UPF (Carrer de Ramon Trias Fargas, 25-27, 08005  Barcelona).

Universidades por la República UPF celebramos el acto "Referéndum: ¿por qué?" El próximo día 6 de junio en el Auditorio del Campus de Ciutadella. Universidades por la república es una plataforma que reúne toda la comunidad universitaria que considera legítimo y inapelable el ejercicio del derecho a decidir mediante un Referéndum de autodeterminación y que defiende como un derecho irrenunciable la aplicación de su resultado.

MANIFEST D’UNIVERSITATS PER LA REPÚBLICA

Les persones sotasignants, membres dels tres col·lectius de les universitats públiques catalanes: estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis,

 1. preocupades davant el conflicte polític obert amb l’estat espanyol com a conseqüència de:

  • El no reconeixement del dret a decidir.

  • La imputació dels càrrecs electes per haver dut a terme allò que les urnes de manera majoritària han legitimat.

  • Les amenaces proferides en cas que el Parlament de Catalunya aprovi les lleis que ens permetin realitzar un referèndum en què els i les catalanes puguem decidir el futur polític del nostre país.

  • Les polítiques recentralitzadores envers la nostra cultura i el nostre poble.

  • La judicialització de la política que observem quan s’utilitza el poder judicial amb finalitats clarament polítiques.

  • En definitiva, la greu degradació de la qualitat democràtica de l’estat espanyol.

 2. conscients també de la rellevància del moment polític que viu el nostre país, i de les aportacions que podem fer des de les universitats catalanes;

 3. entenent la universitat pública com a generadora de coneixement, de pensament crític i de propostes des de diferents perspectives i àmbits d’actuació: polític, cultural, econòmic, etc.

 4. estem convençudes que les universitats catalanes no poden romandre al marge del debat social i polític. Aquest debat que ha estat generat per les reivindicacions i mobilitzacions socials multitudinàries en favor del dret de decidir i la construcció d’una societat més justa i igualitària, fa necessària una implicació i contribució més activa de tots els agents socials de tots els àmbits de la nostra societat: des de l’associacionisme i els moviments socials, passant per la comunitat educativa, la sanitat, els moviments i plataformes ecologistes i en defensa del territori, del dret a l’habitatge, contra la pobresa energètica, etc. Així doncs, formem part d’un context polític i unes problemàtiques socials que han generat un debat permanent en el qual també hem de participar de manera molt activa les universitats, com ha passat en altres moments de gran transcendència política de la nostra història.

 5. decidides a promoure un espai que aglutini, depassant els límits de les nostres possibles militàncies polítiques i sindicals, a totes aquelles persones que defensin, de manera explícita i clara el dret del poble català a decidir democràticament el seu futur.

  Un espai que formi una xarxa social transversal i oberta, organitzada en espais de defensa de les llibertats i els drets democràtics fonamentals, tant individuals com col·lectius, que defineixen les societats democràtiques, ens CONSTITUÏM en Universitats per la República, moviment que considera:

 6. legítim i inapel·lable l’exercici del dret a decidir mitjançant un Referèndum d’autodeterminació, eina indispensable que ha reclamat el nostre poble de manera democràtica tant a les urnes com als carrers.

 7. i com un dret irrenunciable l’aplicació del seu resultat, o en el seu defecte, el que emani de la sobirania popular, representada per tots els catalans i el Parlament de Catalunya

amb l’objectiu d’ajudar a fer possible la voluntat del nostre poble, palesa darrerament amb el Pacte Nacional pel Referèndum, i ens comprometem a estar actius i mobilitzats per a defensar-la.

Comentarios

Enviado por Juan Gomez (no verificado) el

<p>Una oportunidad de financiación para los que disponen de los proyectos otras necesidades de financiación personales, puede ahora obtener un préstamo para solucionar sus dificultades financiero. Tiene que financiar un proyecto? Necesidad de reactivar las actividades de su empresa? Varias soluciones se ofrecen ustedes con condiciones que facilitan la vida. Contacto : prouvost816gmail.com</p>

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

 • No se permiten etiquetas HTML.
 • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
 • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.

Comentarios

<p>Una oportunidad de