Imputades de Som 27 i més •  Catalunya •  29/11/2016

Comunicat 27 i + respecte a la mediació amb la UAB

Ahir dilluns 28 de novembre, s’iniciava una mediació entre la UAB i les nostres advocades. Les imputades de Som 27 i més volem comunicar que no participarem del procés de mediació que l'Equip de Govern de Marga Arboix vol impulsar.
Ahir dilluns 28 de novembre, s’iniciava una mediació entre la UAB i les nostres advocades. Les imputades de Som 27 i més volem comunicar que no participarem del procés de mediació que l’Equip de Govern de Marga Arboix vol impulsar.
 
No acceptem ni reconeixem aquest procés, ja que la Universitat Autònoma de Barcelona s’hi presenta a la vegada com a part i com a mediadora, mentre la Fiscalia continua demanant-nos 300 anys de presó i el procés judicial no ha estat aturat. Al nostre entendre, la neutralitat no està garantida ja que la mateixa institució de la UAB ha estat qui ha imposat els criteris de la mediació i els mateixos mediadors, quan és part implicada en el conflicte. A més a més, tampoc mereix la nostra confiança que un dels mediadors sigui el Síndic de Greuges de la UAB, escollit a dit per l’Equip de Govern anterior i no per vies democràtiques.
 
No podem acceptar un procés de mediació mentre tenim un procés judicial obert que pot hipotecar les nostres vides. No podem acceptar un procés de mediació quan la institució de la UAB va optar per solucionar un conflicte polític als jutjats. Recórrer a la via judicial no ha fet més que criminalitzar la protesta estudiantil, i presentar un procés de mediació tres anys després quan aquesta era la principal demanda de les estudiants durant el mes de tancada al Rectorat, és un acte de cinisme i de rentat de cara de l’equip de Govern actual, que no vol pagar els errors de l’anterior. Un cop s’ha acabat el procés d’instrucció no té cap sentit iniciar una mediació, ja que no podrà parar aquest procés judicial, la mediació s’hauria d’haver iniciat abans. Només hi ha una manera d’esmenar l’error: retirar la demanda de Responsabilitat Civil (més de 384.000€) i sol·licitar l’arxivament del nostre cas a la Fiscalia.
 
El seu joc de rentat de cara exigeix que les persones imputades assumim els actes de que se’ns acusa. No reconeixem aquests actes com a delictius, ja que ens emparem en el legítim dret a la protesta, que no és altra que la defensa de la Universitat Pública. El conflicte va ser i continua sent polític, i és per això que emplacem a la UAB a establir una taula de negociació amb els agents convocats a la tancada del Rectorat l’any 2013 per encarar, d’una vegada per totes, la solució política i l’aplicació de les mocions aprovades al Claustre del 21 i 22 de març de 2013. Aquests agents són la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF), el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i els sindicats dels treballadores, que continuen en lluita contra el desmantellament de la Universitat pública i contra la manca de democràcia de la UAB.
 
Imputades de Som 27 i més
 
Barcelona, 29 de novembre de 2016

 


Catalunya /  UAB /