Redacció •  Catalunya •  17/11/2016

Operatiu «El sueño que fue»: 100 € solidaris

-Proposta de cooperació amb l'Ofensiva final «Per una Nicaragua Indígena Territori Lliure d'Analfabetisme» presentada en la Jornada «L'alfabetització a Nicaragua. Trenta anys de solidaritat des dels municipis catalans», organitzada per l'Ajuntament de Girona, el FCCD  i  l'AEPCFA, celebrada a Girona el 18 de juny de 2016-

 

Operatiu «El sueño que fue»: 100 € solidaris

Justificació

Enguany, l’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador, AEPCFA, amb l’alfabetització de diverses comunitats indígenes rames de la RAAS, ha iniciat una Ofensiva final que vol culminar amb la declaració de la Nicaragua Indígena Territori Lliure d’Analfabetisme. Actualment s’alfabetitzen les comunitats de la reserva Índio Maíz i altres del municipi de Bluefields. Es clourà així una experiència que, durant prop d’una dècada, ha fet possible l’alfabetització dels pobles mískitus, mayagnes i rames de la costa carib tancant el cercle de l’eradicació de l’analfabetisme a Nicaragua. Una experiència dura, complexa i plena de dificultats pedagògiques, organitzatives i logístiques. Una experiència acompanyada sempre per la cooperació catalana, i, molt especialment, pels ajuntaments liderats pel FCCD.

 

L’AEPCFA, des de Nicaragua, ens fa una crida per tal de col·laborar econòmicament  donant suport a l’Ofensiva final i alhora ens continua demanant la difusió de la magnitud i qualitat de la cooperació catalana en particular i la generosa i continuada lluita del poble nicaragüenc en general per l’eradicació de l’analfabetisme. Ara més que mai necessiten fer front amb urgència a les extraordinàries despeses que representen la capacitació, la mobilitat i el manteniment de les brigades de joves universitaris que traslladen els generadors, equips audiovisuals i els materials didàctics del mètode Yo, sí puedo i coordinen les accions alfabetitzadores protagonitzades sempre per les pròpies comunitats.

 

En aquest moment l’AEPCFA-Girona disposa d’un fons de 660 exemplars del llibre El sueño que fue. Un relato sobre la alfabetización en Nicaragua. Pineda Flores, O. i Parra, S. AEPCFA. Novembre 2014. 383 p. ISBN 978-84-943271-0-0. Els beneficis de la seva venda poden dedicar-se íntegrament a l’Ofensiva final al temps que es fa la difusió demanada en biblioteques, centres educatius, entitats i persones potencialment interessades, etc..

 

És per tot això que ens dirigim als ajuntaments, especialment els socis del FCCD, entitats culturals i educatives, organitzacions polítiques, sindicals i cíviques i entitats solidàries, convidant-les a donar suport a l’Ofensiva final col·laborant amb l’adquisició de llibres.

 

Què cal fer?

1- Ingressar l’import corresponent al c/c de l’AEPCFA-Girona: ES89 0081 0146 5300 0110 5111

(import d’una c/ de 12 exemplars: 100 €, a ports pagats)

2- Enviar un correu-e a sebasparra@solidaries.org adjuntant justificant de l’ingrés i aportant les dades postals on s’han d’enviar els llibres

3- Confirmar la recepció dels llibres

Calendari

El 8 de setembre de 2016, en celebració del 50è aniversari de la proclamació per la UNESCO del Dia Internacional del’Alfabetització, iniciarem aquest operatiu i anirem publicant al bloc de l’AEPCFA-Girona, http://aepcfagirona.blogspot.com.es/,

les aportacions dels ajuntaments i les organitzacions que es sumin.

 

El 8 de novembre, en homenatge al 40è aniversari de la

mort en combat de Carlos Fonseca AmadorY también

enséñenles a leer…»-, farem arribar a Nicaragua un informe i els fons recollits.

 

El 8 de gener tancarem l’Operatiu informant del resultat.

 

Objectiu

Col·laborar econòmicament  amb 4.000 euros donant suport a l’Ofensiva final fent difusió de la magnitud i qualitat de la cooperació catalana i la generosa i continuada lluita del poble nicaragüenc per l’eradicació de l’analfabetisme distribuint 600 llibres.

 

Convidem a participar molt especialment a:

→ Ajuntaments catalans socis del FCCD

→ Facultats d’Educació de les universitats dels PPCC

→ Biblioteques públiques

→ Escoles d’adults

→ Sindicats i federacions de treballadores de l’ensenyament, Organitzacions polítiques i Organitzacions no governamentals, col·lectius i persones solidàries amb l’Alfabetització i l’Educació Popular.

SOM-HI!!

 

AEPCFA-Girona


Nicaragua /