La Tienda Republicana

En Comú Podem demana la compareixença de José Maria Aznar per donar explicacions sobre el cas Gürtel

17/10/2016

Francisco Correa, principal acusat del judici d’aquesta trama corrupta del PP ha destapat el possible cobrament de comissions irregulars dels populars durant el mandat de l’expresident.

En Comú Podem ha sol·licitat avui la compareixença de José Maria Aznar per a que doni explicacions sobre la declaració judicial d’un dels principals acusats de la trama de corrupció Gürtel, Francisco Correa, de la que es desprèn que el Partit Popular cobrava comissions irregulars per l’adjudicació d’obres públiques durant el mandat polític de l’expresident.

Segons han informat diversos mitjans de comunicació, el govern d’Aznar cobrava presumptament un 3% en comissions irregulars en obres com carreteres, autopistes o l’AVE que anaven a parar directament al PP. En aquesta mateixa línia, les informacions publicades també apunten la col·laboració d’importants empreses i empresaris de la construcció espanyols en aquesta trama de corrupció, una pràctica que altera els principis bàsics del sistema democràtic. A més, diferents mitjans de comunicació han tret a la llum la construcció d’un entramat fiscal que orientava els càrrecs públics del PP, especialment els seus alcaldes, a derivar les donacions per no aixecar les sospites del Tribunal de Comptes.

Totes aquestes informacions esquitxen l’expresident Aznar, màxim responsable polític del període al que fan referència les acusacions. És per això que En Comú Podem ha sol·licitat la seva compareixença a la Comissió de Qualitat Democràtica, contra la Corrupció i de Reformes Institucionals i Legals. "Les informacions aparegudes als mitjans de comunicació obliguen a l'expresident, per ètica política, si en té, a donar explicacions a la cambra que li va atorgar la confiança per ser president del govern", ha explicat el diputat d’En Comú Podem Joan Mena.

Malgrat que les responsabilitats penals i administratives de la declaració de Correa han de ser assumides als jutjats, el grup parlamentari ha recordat que el Congrés dels Diputats té l’obligació de fiscalitzar l’acció del govern, la present i també la passada. En aquest sentit, Mena ha afegit que "les acusacions llençades contra la gestió de l'obra pública del govern Aznar són un atemptat contra els principis bàsics del nostre sistema democràtic. Donar comptes de la gestió de govern és una obligació que tenen també els expresidents. Aznar no pot amagar el cap sota l'ala mentre la ciutadania està enutjada, preocupada i fastiguejada pel que es desprèn de tot aquest cas".

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.