La Tienda Republicana

En Comú Podem exigeix que el Govern prioritzi en la seva agenda el Corredor del Mediterrani

20/09/2016

En Comú Podem ha sol·licitat avui el debat al ple del Congrés dels Diputats la proposició no de Llei en la qual s'insta al Govern espanyol a que prioritzi en la seva agenda l'execució del Corredor del Mediterrani que significaria una gran millora en la mobilitat de les persones i les mercaderies.

El diputat d'En Comú Podem, Fèlix Alonso, portaveu de la comissió de Foment, ha reclamat en l'escrit que s'elabori una estratègia institucional mitjançant acords amb Catalunya, València, Murcia, les Illes Balears i Andalusia per establir els mecanismes necessaris de seguiment i col·laboració amb la Unió Europa (UE) per engegar una agenda d'inversions certa i creïble que estigui acordada entre les comunitats afectades, l'Estat i la UE.

Així, és primordial que es concreti una estratègia en l'àmbit dels serveis de transport i logística, planificar l'arribada de l'ample europeu sense perjudici dels serveis dels passatgers. És a dir, encaminar les mercaderies per l'interior de la província de Tarragona, concretament, a les àrees menys poblades, recuperant la línia Perafort-Roda de Berà per a l'ample europeu.

En aquest sentit, Fèlix Alonso ha insistit que el 80 % dels usuaris utilitzen els trens regionals, justament els que menys inversió han tingut en els últims anys i els més castigats amb retards i avaries. Per això, En Comú Podem consideren que s'ha de potenciar la inversió en el transport que més utilitzen els passatgers.

Tot això ha d'implicar un pla econòmic en el qual s'analitzaran les necessitats en matèria de transports de les diferents activitats econòmiques que permetin promoure el creixement d'importacions i exportacions.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.