La Tienda Republicana

EUiA Universitat dóna suport als 27 acusats per l'ocupació del rectorat de la UAB l'abril del 2013

La formació considera “fora de lloc” les penes que demana la Fiscalia als 27 encausats: en total 300 anys de presó i 400.00 euros.

Assemblea a la UAB l'abril de 2013.

L'ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) S’emmarca en un moment de protesta l’any 2013, motivat per les fortes retallades, el gran augment dels preus públics, les reduccions de les plantilles de les universitats i la dificultat de poder assumir la nova situació per part de moltes famílies de les classes populars.

En totes les universitats catalanes es van viure moments de protesta de gran intensitat: ocupacions, vagues, classes al carrer, manifestacions... Totes aquestes accions van ser motivades per l'atac sense precedents que estaven patint les universitats públiques.

La repressió estudiantil d’aquesta protesta ha estat la més dura i desproporcionada, mai vista des del franquisme. Mai s'havia denunciat penalment un professor i un PAS (Personal d’Administració i Serveis) per les seves activitats político-sindicals. Mai una universitat havia perseguit penalment els seus estudiants per una protesta.

Qualsevol demanda de presó per aquestes protestes ens sembla fora de lloc, però les penes  que demana la Fiscalia als 27 encausats (en total 300 anys de presó i 400.00 euros) són clarament exemplificants i busquen atemorir el moviment estudiantil i universitari. És especialment greu que la fiscalia consideri com a crim organitzat les expressions de protesta democràtica.

Demanem la retirada de les acusacions a les parts implicades, i defensem el dret de protesta democràtica contra els atacs a la universitat pública, i la llibertat i la fraternitat dins de la comunitat universitària. Treballarem perquè els moviments estudiantil i sindical segueixin sent forts, molt forts, per construir una societat amb esperit crític, democràtica i lliure.

Temas: 

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.