L’Ajuntament de Barcelona sol·licitarà empara al jutge després del segon intent fallit d’inspecció al CIE

15/07/2016

L’acte se celebrarà el proper dimarts 19 de juliol a les sis de la tarda.

Sessió inaugural del Parlament el 6 de desembre de 1932, amb Lluís Companys a la presidència i Francesc Macià al banc del govern, dret // Parlament de Catalunya.

A iniciativa de Catalunya Sí Que es Pot i del portaveu del grup en temes de memòria històrica, Joan Josep Nuet, el proper dimarts 19 de juliol a les sis de la tarda el Parlament de Catalunya celebrarà un homenatge als treballadors i treballadores de la Cambra que van ser represaliades i afusellades per la dictadura franquista.

L’acte se celebra amb motiu del 80è aniversari de l’aixecament militar contra la Segona República espanyola, una efemèride en la qual es duran a terme diversos actes de record i memòria a la resistència republicana contra el cop d’estat i la posterior dictadura.

A l'acte hi assistiran familiars dels diputats i dels treballadors del Parlament de l'època republicana, i el conduirà la periodista Gemma Ruiz. S'hi faran lectures dramatitzades, entre d'altres, d'acords molt simbòlics del Parlament republicà, de fragments dels dietaris dels presidents Tarradellas i Irla, de la carta del darrer president del Parlament a l'exili, Francesc Farreras i Duran, i d'un testimoni de la vida quotidiana del Parlament durant els bombardejos. Intèrprets del conservatori del Liceu cantaran 'L'emigrant' i 'Damunt de tu, només les flors'.

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.