Les diputades i diputats de la CUP-CC subscriuen el manifest que reclama un referèndum unilateral el 2017

14/07/2016

Benet Salellas: "Després dels resultats del 26-J on es van tancar la porta a un referèndum acordat amb l'Estat, la majoria sobiranista del país té l'obligació de buscar una alternativa factible per exercir el dret a l'autodeterminació com més aviat millor".

Les 10 diputades i diputats de la CUP-Crida Constituent han decidit subscriure el manifest "Per un referèndum oficial i vinculant sobre la independència el 2017" (http://elreferendum.cat) que es va fer públic ahir amb un centenar de signatures de personalitats i intel·lectuals del país. Benet Salellas ha explicat que el manifest "està en plena sintonia amb la demanda de la CUP de celebrar un referèndum unilateral d'independència" tal com van reclamar el passat 30 de juny en un acte públic a la plaça del Rei de Barcelona.

Salellas ha insistit de nou que després dels resultats del 26-J "on es van tancar la porta a un referèndum acordat amb l'Estat" la majoria sobiranista del país "té l'obligació de buscar una alternativa factible per exercir el dret a l'autodeterminació com més aviat millor". Per la CUP aquest referèndum "unilateral per necessitat" ha de comptar "amb la determinació de l’entramat institucional de la Generalitat de Catalunya, i per tant, Govern i Parlament, han de bolcar-se que sigui celebrat amb totes les garanties"

Els firmants del manifest, entre els que hi ha Òscar Dalmau, Òscar Andreu, David Fernàndez, Antonio Baños, Uriel Bertran, Josep-Lluís Carod-Rovira, Jordi Cabré, Antoni Castellà, Jordi Graupera, Pau Llonch, Elisenda Paluzie o Toni Soler, reclamen "que durant el 2017 s’aprovi la llei de transitorietat jurídica amb els mecanismes de transició entre l’actual legalitat espanyola i la nova legalitat de la República Catalana. I s’elabori la regulació electoral del referèndum per garantir un procés neutral, obert, i plural" i "que tot seguit el Parlament convoqui i celebri un referèndum d’Autodeterminació per al mateix 2017, amb independència del que pugui dictaminar l’Estat Espanyol, emparat i sostingut d’acord amb tot l’ordenament jurídic internacional."

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.