La Tienda Republicana

Ciutadans obvia la protecció de dades dels seus membres

23/06/2016
Ciutadans, la formació política liderada per Albert Rivera, ha estat auditada per la Asociación Nacional de Tasadores y Peritos Judiciales Informáticos, per tal d'investigar unes presumptes fugues de dades personals d'afiliats i simpatitzants del partit a servidors localitzats als Estats Units d'Amèrica.
Segons l'informe d'aquesta associació, les dades recollides per la web de Ciudadanos són dades de naturalesa ideològica, altament protegides per la legislació actual i,  segons l'informe, aquestes han estat traslladades, sense cap mena de permís de les persones afiliades i simpatitzants afectades (més de 6.000), a un nou servidor situat als Estats Units d'Amèrica.
 
A banda d'això, el partit no té cap fitxer de dades personals registrat a l'Agencia Española de Protección de Datos, ni tan sols l'obligatori amb les dades dels treballadors del partit, fet que pot ser constitutiu de delicte segons els articles 197 i 198 del Codi Penal.
 
Pirates de Catalunya considera molt greu que un partit llur discurs se centra en la defensa del compliment de la llei, dugui a terme accions com aquestes que atempten contra els drets individuals de protecció dels seus propis membres. Accions clarament il·legals, a banda de constituir una bretxa de seguretat crítica. Qualsevol partit polític que afirmi fer bandera de l'honestedat i que pretengui governar no pot ser tan poc curós ni mercadejar d'aquesta manera amb les dades personals de les persones que hi dipositen la seva confiança.

Pirates de Catalunya

Documentació:


 

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.