Redacció •  Catalunya •  18/11/2022

Mobilització de moviments i sindicats (també a altres territoris), 19N: «IPC real per salaris i pensions»

El punt de cita a Badalona per anar a la manifestació a Barcelona serà: 10:00 Metro Pompeu Fabra i 10:15 andana Pep Ventura.

El día 19 de novembre a les 11 h en Barcelona.

Mobilització de moviments i sindicats (també a altres territoris), 19N: «IPC real per salaris i pensions»

Comunicat Moviment Pensionista de Badalona.

Des del 2008, treballadores i pensionistes patim una continua pèrdua de drets socials i restricció de llibertats, en gran part degut a l’enorme deute públic contret per l’Estat.

Amb arguments pelegrins, governants d’un signe i de l’altre han espedaçat i privatitzat sectors sencers de l’estat del benestar. Ara esgrimeixen la guerra com a pretext per a noves retallades, insistint que no hi ha recursos per protegir la gent, per a la sanitat, educació o pensions, alhora que eleven la despesa militar.

La privatització i la subcontractació de serveis bàsics com la sanitat, l’educació o l’atenció domiciliària empitjoren les prestacions i degraden les condicions de treball a tots els sectors.

Queden enrere el regal de 65.000.000 euros a la banca i el malbaratament de Rajoy dels
66.815.000 euros de la guardiola de les pensions.

No només estem en crisi, estem davant d’un robatori organitzat per treure de les butxaques de les persones treballadores els seus diners per engreixar els beneficis d’oligopolis de les finances, de l’energia i de les primeres matèries.

Mentre tot això passa, veiem com els preus dels productes de primera necessitat pugen sense control a cotes impossibles de pagar per la majoria de la classe treballadora.

Estem davant d’un escenari de crisi econòmica, ecològica i social i davant de la perspectiva de guerres per l’hegemonia econòmica internacional, on es desvien enormes quantitats de recursos públics per a la indústria armamentistica i l’exèrcit.

En aquest context, moviments socials i sindicals cridem a participar en la mobilització de Barcelona el dia 19 de novembre a les 11 h en Barcelona (coincidint amb manifestacions similars a altres territoris) per defensar els nostres drets i serveis socials, així com el nostre poder adquisitiu.

El punt de cita a Badalona per anar a la manifestació a Barcelona serà: 10:00 Metro Pompeu Fabra i 10:15 andana Pep Ventura.

Governi qui governi, les pensions i els drets es defensen!


pensiones /