Redacció •  Catalunya •  02/02/2024

La CNT denuncia al Grupo BN Facility Services per reclamar el pagament de les hores extres per sota de l’hora ordinària

El sindicat CNT de Sabadell ha presentat una denúncia contra el Grupo BN Facility Services, acusant l’empresa de pagar les hores extra a una tarifa considerablement inferior a la que dicta legalment el conveni de neteja.

La CNT denuncia al Grupo BN Facility Services per reclamar el pagament de les hores extres per sota de l’hora ordinària

Segons la CNT, les hores extra s’estan remunerant a 7,45 € l’hora, una quantitat notablement inferior als 17 € establerts pel conveni corresponent.

Després d’interposar diverses demandes judicials pel que consideren abusos relacionats amb la jornada parcial, el sindicat ara se centra en les pràctiques de pagament a la baixa del Grupo BN. Els representants sindicals de l’empresa, segons fonts internes del mateix sindicat, serien coneixedors d’aquesta situació.

La secció de neteja de la CNT de Sabadell ha expressat la seva preocupació pel fet que les nòmines no siguin clares, ja que sovint es registren les hores extra juntament amb altres conceptes, i el pagament no s’efectua segons els termes estipulats pel conveni. A més, afirmen que els treballadors que protesten per aquesta situació no se’ls crida per a fer més hores.

Com a resposta a aquesta situació, els empleats de l’empresa han iniciat una campanya informativa per a conscienciar sobre aquesta problemàtica. Alhora, es fa una crida perquè es presentin denúncies judicials en cada cas per assegurar-se que es paguin les hores extra al preu que els correspon i es reclamin les hores del 2023. 

Fulletó de la campanya dels treballadors del Grupo BN.


Cal destacar que Grupo BN Facility Services, una empresa amb seu a Sabadell que compta amb més de dos mil treballadors i un volum de negoci de 45 milions d’euros, ofereix serveis de neteja a més de 2000 clients, incloent-hi empreses rellevants com Banc Sabadell, Mango, Decathlon, Celsa, El Pozo, entre d’altres.

La CNT de Sabadell posa de manifest aquesta qüestió justament després de la inauguració de la nova seu de Grupo BN el passat 23 d’octubre a Sabadell, en la qual van participar l’alcaldessa Marta Farres i representants d’entitats com PIMEC i ASCEN.

David Clapés, director del Grupo BN amb l’alcaldessa Marta Farrés a la inauguració de les noves instal·lacions de la companyia. Foto V. CASTILLO Diari de Sabadell.


CNT Sabadell /