Redacción •  Catalunya •  02/02/2022

Aina Vidal: “Ningú entendria que els treballadors es llevessin aquest divendres amb els seus drets arrabassats”

La portaveu d’En Comú Podem, Aina Vidal, ha reclamat aquest dimarts als partits del bloc progressista de la investidura que reflexionin el seu vot sobre la reforma laboral i que escoltin els seus votants i els agents socials.

Aina Vidal: “Ningú entendria que els treballadors es llevessin aquest divendres amb els seus drets arrabassats”

“El dijous es vota si canviem el model de precarietat i temporalitat dels últims 40 anys o el deixem intacte, qui pot estar en contra de combatre la precarietat i la temporalitat?”, s’ha preguntat Vidal, que ha remarcat que votar en contra de la reforma laboral “no suposa absolutament cap benefici per a ningú: ni per a treballadors, ni per a empresaris”.

“Aquesta és una bona norma, sense retrocessos per a la classe treballadora, que ens permet abordar els principals reptes del mercat de treball i que canvia la dinàmica dels últims 40 anys”, ha insistit la portaveu dels Comuns. Ningú entendria, ha asseverat Vidal, que grups “que es diuen d’esquerres” votessin en contra i “es desentenguessin de les conseqüències que tindria per a la majoria de la gent treballadora a Espanya, Catalunya i Euskadi tornar a la reforma del PP”. En definitiva, ha insistit, “ningú entendria que els treballadors i treballadores d’aquest país es llevessin divendres amb els seus drets arrabassats”.

Vidal ha remarcat que la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, no s’aixecarà de la taula i continuarà negociant “fins a l’últim minut”, però ha advertit que per a arribar a acords “fa falta sortir del ‘no perquè no’”.

La portaveu d’En Comú Podem també ha celebrat l’admissió a tràmit per part de la Mesa del Congrés de la petició de creació d’una comissió d’investigació sobre els abusos comesos per membres de l’Església catòlica. “No és una qüestió de fe, és una qüestió de justícia”, ha afirmat Vidal, que ha demanat a tots els partits que “escoltin les víctimes” i a l’Església, que deixi de comportar-se com “una institució més pròpia de segles passats que del present”. “Això no va d’ideologies. Això va de protegir els nostres nens, nenes i adolescents. Ja tenim una llei que protegirà les properes generacions, ara necessitem una comissió que faci justícia amb les passades”, ha conclòs.


En Comú Podem /