Redacció •  Catalunya •  02/02/2021

El Parlament debat avui una moció presentada per la CUP per la reducció del sou dels diputats i alts càrrecs

Els cupaires consideren que la classe política ha de deixar de ‘blindar-se els privilegis’ i rebaixar-se els salaris.

El Parlament debat avui una moció presentada per la CUP per la reducció del sou dels diputats i alts càrrecs

El Parlament de Catalunya debat avui una moció presentada per la CUP Crida Constituent que insta a rebaixar un 14% els salaris dels diputats i diputades i dels alts càrrecs de la Generalitat. La Candidatura ha posat de manifest que reduint un 14% els sous d’alts càrrecs i diputades, l’Administració pública s’estalviaria aproximadament 6,5 milions d’euros anuals, 26 milions en una legislatura de quatre anys.

“Els sous de la classe política estan molt allunyats de la realitat social i en l’actual context de crisi encara més. La CUP hem portat en múltimes ocasions aquesta qüestió a debat i mai hi ha hagut el suport de la resta de grups que l’únic que han volgut és blindar-se els privilegis. Esperem que en aquesta ocasió, això canvii”, ha assegurat la diputada Natàlia Sánchez.

En aquest sentit, la formació anticapitalista ha arribat a un acord del punt 1 de la moció amb JxCat i ERC per modificar el Reglament del Parlament durant el primer semestre del 2021 amb la finalitat de modificar i reduir de manera gradual i progressiva les indemnitzacions que perceben els diputats i diputades, i que la CUP considera que són un sou encobert.

Pel que fa al punt 5 de la moció, on s’instava a reduir el salari dels alts càrrecs del Govern – i que suposaria un estalvi de 5.040.640€ anuals -, JxCat i ERC no han volgut arribar a un acord per tal que tiri endavant i per tant, caldria el suport de tota l’oposició.


CUP /