Compromís denuncia que un colegio concertado de València somete a pseudoterapias de conversión homófobas a su alumnado
- El Proyecto Educativo de Centro del colegio Santiago Apóstol de Marxalenes (València) incluye sesiones de “maduración de la masculinidad y la feminidad” y testigos de personas que afirman haber “superado” su homosexualidad gracias a la psicoterapia.
- La coalición presentará una denuncia penal al juzgado a la que sumará este nuevo caso de tortura al alumnado por su orientación sexual.

22/05/25.
El diputado de Compromís y portavoz de igualdad LGTBI, Francesc Roig y la regidora de Compromís en el Ayuntamiento de València, Lluïsa Notario, han denunciado que el colegio concertado Santiago Apóstol de Marxalenes somete a su alumnado a pseudoterapias de conversión homófobas según consta en el propio Proyecto Educativo de Centro (PEC) que ha remitido la Consellería de Educación al grupo parlamentario.
El coordinador de estas sesiones es Óscar García Mulet, quien formaba parte del centro Mater Misericordiae que practicaba las conocidas como “terapias de conversión” contra personas LGTBI y es autor de un libro donde defiende estas prácticas.
En palabras de Francesc Roig, “exigimos a la Consellería de Educación que actúe de una vez e intervenga en ese centro. No pueden decir que no tienen esta documentación porque son ellos quien nos la han enviado”, y ha exigido que “el PP rectifique y frene la legalización de las pseudoterapias de conversión en la Ley de Medidas”.
“Estamos preparando una denuncia penal que presentaremos directamente al juzgado, donde incorporaremos este caso. Compromís no nos quedaremos de brazos cruzados ante la inacción de la Generalitat”, ha añadido el portavoz de Políticas LGTBI a Las Cortes.
Por su parte, Lluïsa Notario ha destacado que “asistimos a la evidencia de que estas torturas de conversión se están implementando en un centro concertado de València e interpelamos a Maria José Catalá como alcaldesa, porque no puede mirar hacia otro lado. En el próximo Pleno Municipal le exigiremos que se comunique con la Consellería de Educación y que intervenga de manera inmediata en lo que está ocurriendo”.
El proyecto educativo del Centro Concertado Santiago Apóstol de Marxalenes
En este documento oficial se recogen los contenidos del plan de educación afectivo-sexual que incluyen sesiones para “madurar la masculinidad y la feminidad” desde 1.º hasta 4.º de ESO, así como testigos de personas que afirman haber “superado” su homosexualidad gracias a la psicoterapia.
La coalición ya denunció que el coordinador de este programa, Óscar García Mulet, es autor de un libro en el cual señala diferentes “síntomas” o “señales de alarma” sobre el proceso de maduración de la identidad sexual en niños como por ejemplo “no jugar al fútbol, tener predilección por ídolos femeninos o preferencia por actividades sedentarias y menos agresivas”; y en niñas que tienen preferencia para llevar el cabello corto, preferencia por “ropa masculina”, desinterés para jugar con muñecas o preferencia por actividades más físicas como por ejemplo “pegar volteretas” o hacer deporte.
El proyecto educativo del centro llega a afirmar que la “falta de hombría” de los niños de 1.º de ESO los puede llevar a “confundirse” y “a una falta identidad sexual”. En 3.º de ESO se afirma que “confunden masculinidad y feminidad”, que los chicos tienen una gran ausencia de los padres y por eso “hay que enseñar” a los niños a “ser hombres” o que las “niñas son muy sensibles a los chicos con PMS” (que en su terminología quiere decir proyección hacia el mismo sexo, es decir, homosexuales) y concluye: “Los defienden con instinto maternal”.
En 3.º de ESO, el centro concertado Santiago Apóstol muestra al alumnado un video de Luca di Tolve, un italiano que se considera «ex gay» por haberse curado de su homosexualidad y durante una hora y media relata que si eres un niño LGTBI te espera una vida miserable con SIDA y, en cambio, “si te curas y formas una familia heterosexual”, serás feliz.
Según Roig, “es un video pensado para manipular a los niños, pero también para esparcir el odio hacia las personas LGTBI. No se pueden imaginar lo que puede suponer esto para un niño o niña de esa edad, que está teniendo dudas sobre su sexualidad”.
Hay que recordar que Compromís tiene activado el espacio web noestamosenfermas.com, donde se pide colaboración a la ciudadanía para denunciar estas actuaciones y ayudar a las víctimas que han sufrido estas pseudoterapias homófobas.
—
Compromís denuncia que un col·legi concertat de València sotmet a pseudoteràpies de conversió homòfobes el seu alumnat
· El Projecte Educatiu de Centre del col·legi Santiago Apóstol de Marxalenes (València) inclou sessions de “maduració de la masculinitat i la feminitat” i testimonis de persones que afirmen haver “superat” la seua homosexualitat gràcies a la psicoteràpia.
· La coalició presentarà una denúncia penal al jutjat on sumarà este nou cas de tortura a l’alumnat per la seua orientació sexual.
22/05/25.
El diputat de Compromís i portaveu d’igualtat LGTBI, Francesc Roig i la regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Lluïsa Notario, han denunciat que el col·legi concertat Santiago Apóstol de Marxalenes sotmet al seu alumnat a pseudoteràpies de conversió homòfobes segons consta en el propi Projecte Educatiu de Centre (PEC) que ha remés la Conselleria d’Educació al grup parlamentari.
El coordinador d’estes sessions és Óscar García Mulet, qui formava part del centre Mater Misericordiae que practicava les conegudes com a “teràpies de conversió” contra persones LGTBI i és autor d’un llibre on defensa estes pràctiques.
En paraules de Francesc Roig, “exigim a la Conselleria d’Educació que actue d’una vegada i intervinga en eixe centre. No poden dir que no tenen esta documentació perquè son ells qui ens l’han enviada”, i ha exigit que “el PP rectifique i frene la legalització de les pseudoteràpies de conversió en la Llei de Mesures”.
“Estem preparant una denúncia penal que presentarem directament al jutjat, on incorporarem este cas. Compromís no ens quedarem de braços creuats davant la inacció de la Generalitat”, ha afegit el portaveu de Polítiques LGTBI a Les Corts.
Per la seua Banda, Lluïsa Notario ha destacat que “assistim a l’evidència de que estes tortures de conversió s’estan implementant en un centre concertat de València i interpel·lem a Maria José Catalá com a alcaldessa, perquè no pot mirar cap a un altre costat. Al pròxim Ple Municipal li exigirem que es comunique amb la Conselleria d’Educació i que intervinga de manera immediata en el que està ocorrent”.
El projecte educatiu del Centre Concertat Santiago Apóstol de Marxalenes
En este document oficial s’arrepleguen els continguts del pla d’educació afectiu-sexual que inclouen sessions per a “madurar la masculinitat i la feminitat” des de 1r fins a 4t d’ESO, així com testimonis de persones que afirmen haver “superat” la seua homosexualitat gràcies a la psicoteràpia.
La coalició ja va denunciar que el coordinador d’este programa, Óscar García Mulet, és autor d’un llibre en el qual senyala diferents “símptomes” o “senyals d’alarma” sobre el procés de maduració de la identitat sexual en xiquets com ara “no jugar a futbol, tindre predilecció per ídols femenins o preferència per activitats sedentàries i menys agressives”; i en xiquetes que tenen preferència per dur el cabell curt, preferència per “roba masculina”, desinterés per jugar amb nines o preferència per activitats més físiques com ara “pegar volantins” o fer esport.
El projecte educatiu del centre arriba a afirmar que la “falta de hombría” dels xiquets de 1r d’ESO els pot dur a “confondre’s” i “a una falta identitat sexual”. En 3r d’ESO s’afirma que “confonen masculinitat i feminitat”, que els xics tenen una gran absència dels pares i per això “cal ensenyar” els xiquets a “ser homes” o que les “xiquetes son molt sensibles als xics amb PMS” (que en la seua terminologia vol dir projecció cap el mateix sexe, és a dir, homosexuals) i conclou: “Els defensen amb instint maternal”.
En 3r de l’ESO, el centre concertat Santiago Apóstol mostra a l’alumnat un vídeo de Luca di Tolve, un italià que es considera «ex gai» per haver-se curat de la seva homosexualitat i durant una hora i mitja relata que si eres un xiquet LGTBI t’espera una vida miserable amb SIDA i, en canvi, “si et cures i formes una família heterosexual”, seràs feliç.
Segons Roig, “és un vídeo pensat per a manipular als xiquets però també per a escampar l’odi cap a les persones LGTBI. No es poden imaginar el que pot suposar açò per un xiquet o xiqueta d’eixa edat, que està tenint dubtes sobre la seua sexualitat”.
Cal recordar que Compromís té activat l’espai web noestemmalaltes.com , on es demana col·laboració a la ciutadania per a denunciar estes actuacions i ajudar a les víctimes que han patit estes pseudoteràpies homòfobes.