Redacció •  País Valencià •  09/09/2022

Esteve (Compromís): «El PP ha demostrat hui en la Comissió de Peticions que no tenen problema en seguir mentint sobre menors»

El portaveu adjunt de Compromís en Les Corts, Carles Esteve, ha afirmat que “la diputada del PP, Elena Bastidas, en la seua intervenció de hui davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha mentit i tergiversat sobre la gestió del Consell amb els menors en acollida”.

Esteve (Compromís): «El PP ha demostrat hui en la Comissió de Peticions que no tenen problema en seguir mentint sobre menors»

Per a Esteve “és vergonyós l’ús que el PP està fent dels possibles abusos sexuals a persones menors d’edat, una qüestió tan sensible sobre la que no tenen problema en manipular. No tot val en política i menys quan es parla de menors, el que ha perpetrat hui el PP diu molt poc de la seua qualitat humana i política. Amb l’únic interès d’obtindre rèdit electoral estan usant de manera espúria una institució europea sense tindre en compte el mal que, amb eixa actitud, estan fent a la societat a la qual diuen representar”.

Segons es denuncia des de Compromís Bastidas ha sustentant la seua intervenció en falsedats en un comportament del tot irresponsable que tracta d’emportar-se per endavant el prestigi d’uns i unes professionals que van ser els únics que es van preocupar pels xiquets i xiquetes més vulnerables mentre el PP gastava els diners en corrupció i grans esdeveniments. Perquè eixa és un altra, entre els articles de premsa que aporten com a únic suport a la seua denúncia, es pot comprovar que dels deu casos d’abusos a què al·ludeixen tres són de l’època en què el PP dirigia el Consell, i en quasi tots els altres, es refereixen a fets esdevinguts fora de les instal·lacions públiques.

Davant l’intent de crear alarma social i generar desconfiança en les institucions, es troba la realitat, l’abandonament del PP del sistema de protecció de la infància quan governaven, i la gestió que realitzà Mónica Oltra des de la vicepresidència i conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, posant en marxa protocols de detecció i actuació davant un possible cas d’abusos sexuals a xiquets, xiquetes i adolescents del sistema de protecció, que no existia amb l’antic govern PP, que ni tan se vol es preocupava per recollir quants casos d’este tipus es produïen.

Des de Compromís s’ha volgut destacar el gran treball realitzat per les plantilles del sistema de protecció que el Consell del Botànic ha reforçat al llarg d’estos anys, amb nous perfils professionals, i a les quals ha dotat de la formació necessària per a detectar qualsevol circumstància que puga danyar a les persones menors d’edat.

Segons Esteve també cal denunciar l’esperpent de la votació final i el fet de què una diputada del PP recurrisca com a denunciant a un ex ministra del PP, ara presidenta de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, passant per alt que ha tingut accés a tota la infirmació i documentació que ha sol·licitat sobre eixa qüestió. Així un òrgan de l’Eurocàmera que hauria de servir de nexe d’unió entre els ciutadans i les institucions europees és usat pel PP com una màquina per enfangar creant titulars falsos sobre determinats assumptes amb els que volen traure rèdit electoral.

“Però malgrat tot el PP no podrà enganyar més que a uns quants incauts perquè es veu de lluny que tot açò ho han muntat amb l’única intenció d’atacar a qui va impulsar un model de gestió que ha rebut nombrosos reconeixements i distincions, un model públic i universal que posa a les persones com a centre de les polítiques socials inclusives”, ha conclòs Esteve.


menores tutelados /