Redacció •  País Valencià •  04/04/2017

El dret a decidir dels valencians protagonitza dissabte el seminari “Pensar el país”

El País Valencià com a subjecte polític i el full de ruta a seguir són els altres dos eixos d’una jornada de reflexió col·lectiva sobre el present i el futur.
Infante: «tenim la possibilitat real de confirmar-nos com a subjecte polític i decidir sobre els més diversos aspectes de la realitat social».
Ruiz: «Cal posar totes les institucions al servici dels interessos populars».

El dret a decidir dels valencians protagonitza dissabte el seminari “Pensar el país”

Dilluns, 3 d’abril. Dissabte pel matí, més de mig centenar de representats d’associacions, partits polítics i sindicats reflexionaran col·lectivament a Bellreguard sobre el País Valencià com a subjecte polític, el dret a decidir i el full de ruta a seguir. Es tracta del seminari “Pensar el País Valencià”, que organitzen conjuntament la regidoria de Participació Ciutadana de Bellreguard i la Plataforma pel Dret a Decidir. «Cal posar totes les institucions al servici dels interessos populars per a transcendir la mera alternança partidària i crear les condicions per a posar en qüestió la situació de dependència del País», assenyala el regidor responsable, Àlex Ruiz.

El seminari constarà de dues parts: una mesa de diàleg a l’edifici multiusos en la qual s’introduirà el tema per a obrir el debat i recollir un resum de coincidències; i un debat obert al públic al saló de plenaris on s’exposaran les línies generals de la mesa de diàleg, les coincidències a les quals s’haja arribat i les línies de debat futures. El portaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir, Antoni Infante, valora que «ens trobem en una de les millors conjuntures polítiques de les darreres dècades, amb les suficients forces democràtiques per a consolidar el canvi produït i avançar cap a la nostra confirmació com a subjecte polític i, amb això, poder decidir sobre els més diversos aspectes de la realitat social».

Per a la mesa de diàleg s’ha convidat delegacions de diferents partits, sindicats i associacions perquè participen tant a títol col·lectiu com particular, així com també persones el perfil de les quals pot ser interessant per al seminari. Entre les presències confirmades es troben PSPV, Bloc, Podemos, ERPV, Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Intersindical, el BEA o el SEPC i s’espera que PP i Ciudadanos confirmen o no la seua assistència. En l’acte obert posterior, una representació dels participants en la mesa de diàleg serà l’encarregada d’exposar en públic el resum del debat generat.


dret a decidir /