Archivo •  Redacció •  Catalunya •  24/10/2018

Els Comuns arrenquen el compromís del Govern de fer un decret llei per reduir les llistes d’espera

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, recorda la necessitat d’uns “pressupostos socials que reverteixin retallades” per tal de consolidar la mesura.

Els Comuns arrenquen el compromís del Govern de fer un decret llei per reduir les llistes d’espera

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha anunciat avui que el seu grup ha arrencat el compromís del Govern de fer un decret llei perquè estigui aprovat al gener del 2019 i que serveixi per reduir les llistes d’espera a la Sanitat. L’objectiu principal de la mesura, ha dit Albiach, és “començar a capgirar les lògiques perverses de Boi Ruiz, que va carregar-se el temps màxim d’espera garantits”. Amb això, la diputada ha anunciat el vot negatiu de CatECP a la proposició de llei sobre les llistes d’espera que Ciutadans portarà en aquest ple, atès que no compleix amb les condicions necessàries, ha sostingut.

Per exemple, en no tornar als temps d’espera màxims fixats abans de la reforma de Boi Ruiz, o perquè obre la porta a que es derivin pacients a la sanitat privada amb recursos públics. Enfront això, el compromís de CatECP és incloure un temps d’espera màxim garantit en les intervencions quirúrgiques però també en visites a especialistes i proves diagnòstiques. A més, ha subratllat Albiach, un decret del Govern posaria en marxa mesures molt més ràpidament que una llei.

Amb tot, la presidenta de Catalunya en Comú Podem ha recordat la necessitat que s’aprovin uns “pressupostos socials que reverteixin retallades en pro d’una Catalunya ecològica, feminista i social”, per tal d’apuntalar la mesura.

Preguntada pel consell assessor que haurà d’impulsar el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, presentat avui pel President Torra i Lluís Llach, Albiach ha assegurat que actualment “manca molta informació” sobre aquesta iniciativa, però que “pel que ens arriba sembla un pas més en la política de la gesticulació i del pla simbòlic”. “A nosaltres ens preocupa que el Govern governi, que presentin uns pressupostos socials i que a Catalunya puguem engegar un diàleg, per això hem proposta un pacte de claredat”, ha declarat la presidenta del grup parlamentari.


Catalunya en Comú-Podem /  listas de espera /  sanidad /