CatECP •  Redacció •  Catalunya •  07/07/2018

CatECP reclama una “resposta urgent” als afectats dels pisos de Merinals davant el “possible esfondrament” dels seus habitatges

La diputada Susanna Segovia insta el Departament a respondre a la “urgència” que viuen 170 famílies en aquest barri de Sabadell.

CatECP reclama una “resposta urgent” als afectats dels pisos de Merinals davant el “possible esfondrament” dels seus habitatges

Catalunya en Comú Podem ha registrat una proposta de resolució al Parlament en què reclama una “resposta urgent” per part del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge a les 170 famílies del barri de Merinals de Sabadell afectades per problemes estructurals als seus edificis. La diputada de CatECP Susanna Segovia, acompanyada de representants de la Comissió d’Afectats dels pisos de Merinals, ha demanat en roda de premsa a la Generalitat que respongui a la “urgència” que viuen aquestes famílies davant el “possible esfondrament” dels seus habitatges, com ha alertat el portaveu dels afectats, Jaume Garcia.

El barri dels Merinals començà a construir-se l’any 1956 a través de “l’Obra Sindical del Hogar”, depenent del “Instituto Nacional de la Vivienda” i avui sota responsabilitat de l’Agència d’Habitatge de Catalunya. Als anys noranta, després de detectar-se aluminosis, es va elaborar un pla d’actuació consistent en l’enderrocament de 600 habitatges i la rehabilitació de 160 habitatges que en aquells moments no patien problemes estructurals greus.

Vint anys després d’aquest pla, els veïns denuncien que almenys set blocs més pateixen danys estructurals molt greus, afectant 170 famílies del barri, més de 400 veïns i veïnes. El veïnat reclama avui, davant aquesta situació sobrevinguda, la revisió del pla d’enderrocaments per incorporar-ne els nous habitatges afectats i reallotjar les famílies afectades.

“Aluminosi, carbonatació del morter i oxidació de les estructures de ferro de les biguetes, esquerdes i desnivells a parets i sostres, humitats, tancaments que no tanquen”, ha enumerat Garcia les deficiències dels blocs d’habitatges. “L’Agència d’Habitatge nega les evidències, i vivim amb la por d’un possible esfondrament”, ha alertat.

La proposta de resolució de Catalunya en Comú Podem insta a constituir una taula de diàleg entre la Agència de l’Habitatge de Catalunya,  l’Ajuntament de Sabadell i els representants veïnals tal d’establir les actuacions necessàries per a donar-hi resposta, entre elles un calendari d’actuacions i inspeccions i un pla d’enderrocament que garanteixi el re allotjament dels veïns afectats.


Catalunya en Comú-Podem /  Merinals /  vivienda /