www.tercerainformacion.es

Contaminació del sòl de l’anomenada Fàbrica de Flix

El dia 1 de juny, coincidint amb el Ple del Parlament de Catalunya, una delegació de l’Àrea de Residus d’Ecologistes en Acció de Catalunya va mantenir diverses reunions amb representants d’ERC, els Diputats Ferran Civit i Marc Sanglas i, posteriorment, amb la Diputada de “Catalunya si que es pot” Hortènsia Grau per tractar monogràficament sobre la contaminació del sòl de l’anomenada “ Fàbrica de Flix”.

Catalunya | Ecologistes en Acció - Tercera Informació | 16-06-2016 | facebook yahoo twitter Versión para imprimir de este documento

El dia 1 de juny, coincidint amb el Ple del Parlament de Catalunya, una delegació de l’Àrea de Residus d’Ecologistes en Acció de Catalunya va mantenir diverses reunions amb representants d’ERC, els Diputats Ferran Civit i Marc Sanglas i, posteriorment, amb la Diputada de “Catalunya si que es pot” Hortènsia Grau per tractar monogràficament sobre la contaminació del sòl de l’anomenada “ Fàbrica de Flix”.

Per part d’Ecologistes en Acció van assistir a la reunió, el coordinador de l’àrea de residus de la ONG i membre del Consell de Direcció de ARC, Vicenç Vilana , el portaveu d’Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre, Eloi Nolla, i la Dra. Marta Pujadas autora d’una tesi doctoral sobre els passius ambientals de “La Fàbrica”, convidada per Ecologistes en Acció.

Aquestes han estat les primeres entrevistes que Ecologistes en Acció ha programat fer amb els diferents grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya després de la reunió que vam mantenir amb el Director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost.

Tal com vam fer públic en el seu dia, Ecologistes en Acció va manifestar la seva preocupació per la descontaminació dels terrenys que ocupen les instal·lacions de la empresa ERCROS a Flix. La desaparició imminent de la activitat industrial d’aquesta empresa i la manca de garanties de que ERCROS pagui el procés de descontaminació donat que acaba la seva activitat a l’any 2017. A Ecologistes en Acció també els preocupa el fet que, hores d’ara, manca catalogar pràcticament la totalitat dels sol contaminat (únicament s’han declarat sol contaminat 2 Ha de les prop de 40), la qual cosa, segons informacions de l’ARC , està prevista finalitzar aquest any 2016. Totes aquests qüestions així com la manca, al nostre entendre, d’una legislació catalana específica sobre el tema i més concreta que l’espanyola que és la que s’empra actualment, han estat tractats durant les diferents reunions mantingudes.

Els representants d’Ecologistes en Acció van copsar la preocupació dels diputats i diputada i van acordar posar especial interès en els següents temes:

En primer lloc la urgència de finalitzar la caracterització de la resta de sol contaminat de les instal·lacions de la “Fàbrica” per tal de fer una valoració econòmica de les obres de descontaminació i garantir que la empres se’n faci càrrec. Cal en aquest mateix sentit fixar un calendari d’execució d’aquestes obres per tal d’assegurar que no s’allarguin en el temps. Aquest és un tema important degut a la necessitat de donar una sortida econòmica al territori, la qual cosa no es produirà en l’actual situació donat que cap empresa comprarà un sol industrial contaminat que el comprador haurà de descontaminar abans d’iniciar qualsevol nova activitat.

Respecte a la catalogació actual de la resta de sol contaminat, es va veure la necessitat d’impulsar la creació d’una comissió Tècnica – Científica que determini les millors tècniques disponibles a aplicar sobre el terreny contaminat , tal com es va fer en les obres de descontaminació del pantà, per determinar exactament , en que han de consistir les obres de descontaminació i quin abast han de tenir.

Es va determinar la conveniència de sol·licitar la compareixença al Parlament del Director de l’Agència de Residus per tal de clarificar quines són les eines que té actualment l’agència per garantir que ERCROS compleixi d’acord amb la legislació vigent, tant en allò que fa referència a la descontaminació total de les seves instal·lacions com en la part econòmica ,assolint les garanties necessàries per tal de que l’empresa no pugui eludir les seves responsabilitats. La compareixença hauria d’aclarir també quina és la posició del Govern en relació als diagnòstics previs que s’han fet sobre tota aquesta problemàtica , veure quines coincidències i quines desavinences hi han sobre el tema.

Finalment caldrà analitzar si és necessari prendre alguna iniciativa parlamentària per tal de que tot aquest procés es produeixi amb el màxim de garanties i, si s’escau, cercar les eines legislatives que ho facin possible.

Colaborador
camisa 198
Tienda
[Viñeta] "Aumentan los millonarios, decienden los científicos"

Está usted en necesidad de cualquier tipo de préstamo?
¿Necesita un préstamo personal?
¿Necesita préstamo de negocios?
¿Quieres pagar sus cuentas?
¿Quieres ser financieramente estable?

E-mail: luiscarlosfinance@outlook.com

Rellene el formulario de solicitud. 1) Nombre completo: 2) Campo: 3) Estado: 4) Dirección: 5) Sexo: 6) Ocupación: 7) Cantidad que se necesita: 8) Duración del préstamo: 9) El propósito del préstamo: 10)
Teléfono: 11) Ingreso mensual:

E-mail: luiscarlosfinance@outlook.com

Granada responde a Grecia

¿Ha estado buscando DE FINANZAS ?. ¡¡¡NO BUSQUE MÁS!!! WE, le garantiza oferta de préstamo completamente certificado en el 2% TASA DE INTERÉS CON O SIN COLATERAL. WE préstamo dentro del RANG de 7.000 a 50,000.000.00 hoy están con nosotros por correo electrónico: anthonyisiloanfirm070@gmail.com

Nombre completo:
Monto del préstamo necesario:
Duración del préstamo:
País:
Ocupación:
Estado:
Dirección:
Género:
Años:
Número de teléfono / número de teléfono móvil:
Ingreso mensual :

Cordial saludo
Cynthia Luciette (Publicista)
Sr. Anthony Isi
Director general
E-MAIL: anthonyisiloanfirm64@gmail.com

Las veinte mejores webs de trueque online y las diez mejores webs para conseguir productos gratis

YO SOY el Sr. Rennison Mark, un prestamista de préstamo de buena reputación PRIVADO. Dar préstamos con interés del 2%. Aprobamos todo tipo de préstamos a la sociedad en general Nuestros préstamos están garantizados y ponemos en práctica un plan de pago de préstamo Fexible. Ofrecemos los siguientes tipos de préstamos:

*Mejoras para el hogar
* Préstamos Inventor
* Préstamos de coches
* Préstamo de Consolidación de Deuda
*Línea de crédito
* Segundo Préstamo
* Préstamos Comerciales
*Préstamos personales
* Préstamos Internacional.

enviamos un correo electrónico ahora para solicitar un préstamo de fiar y rápido y conseguir su aprobación 24 horas después de alcanzar la cumbre de su forma solicitante del préstamo dependiendo de la rapidez de sus respuestas son.

E-mail: rennisonloanfirm@outlook.com

En Portada
Información legal - Contacta - Colaborar - Publicidad