www.tercerainformacion.es

L’ozó es dispara en bona part de l’Estat espanyol

Amb l’ona de calor que vénen sofrint el centre i sud d’Espanya des del canvi de mes, l’intens trànsit motoritzat que suporten les principals ciutats i carreteres i l’increment del consum d’electricitat produïda en centrals tèrmiques per l’ús d’aire condicionat han provocat que es disparin els nivells d’ozó troposfèric en bona part de l’Estat. En el cas de Catalunya, s’ha d’afegir l’augment del trànsit marítim i la política d’incineració de residus.

Catalunya | Ecologistes en Acció - Tercera Informació | 16-06-2016 | facebook yahoo twitter Versión para imprimir de este documento

Amb l’ona de calor que vénen sofrint el centre i sud d’Espanya des del canvi de mes, l’intens trànsit motoritzat que suporten les principals ciutats i carreteres i l’increment del consum d’electricitat produïda en centrals tèrmiques per l’ús d’aire condicionat han provocat que es disparin els nivells d’ozó troposfèric en bona part de l’Estat. En el cas de Catalunya, s’ha d’afegir l’augment del trànsit marítim i la política d’incineració de residus.

Des del dimecres 1 de juny, es vénen produint superacions sistemàtiques de l’objectiu legal establert per a la protecció de la salut a l’interior d’Andalusia, Murcia, València i Catalunya, i superacions freqüents de dita objectiva a Castella-la Manxa, Madrid i la vall de l’Ebre, des de Tarragona al País Basc passant per Aragó i Navarra.

El valor objectiu per a la protecció de la salut humana està establert per la normativa en 120 micrograms d’ozó per metre cúbic d’aire, mesurats en períodes de 8 hores, i no haurà de superar-se més de 25 dies a l’any. En el que portem de primavera, aquest nombre de superacions ja s’ha superat en algunes estacions de l’interior del litoral mediterrani, com les de Caravaca i Lorca, a la Regió de Múrcia.

L’ozó troposfèric és el contaminant que presenta a Espanya una major extensió i afecció a la població i a la vegetació, amb uns nivells a l’alça. Això es deu a l’increment de les temperatures mitjanes i de les situacions meteorològiques extremes (ones de calor) durant l’estiu, com a resultat del canvi climàtic.

Com va informar dimarts passat Ecologistes en Acció en la presentació del seu Informe sobre la qualitat de l’aire en l’Estat espanyol, durant 2015 l’ozó va afectar a 39 milions de persones i dues terceres parts del territori, augmentant respecte a 2014. En el final de la present primavera, els nivells d’ozó s’han disparat, anunciant un estiu complicat per l’increment previst de les temperatures en la meitat aquest peninsular i Balears.

Per això, Ecologistes en Acció ha iniciat una campanya d’informació, sensibilització i denúncia de la contaminació atmosfèrica per ozó, centrada en la Comunitat de Madrid i territoris limítrofs d’ambdues Castillas, Catalunya i el Sud-est peninsular (Almeria i Múrcia). Aquesta campanya informarà a la població sobre el problema, recomanant mesurades d’autoprotecció que limitin l’exposició a aquest contaminant i denunciant la passivitat de les autoritats ambientals i sanitàries. A Catalunya s’ha iniciat una Campanya ciutadana de mesurament d’ozó a una de les zones més afectades per aquest contaminant en el marc del projecte europeu CAPTOR impulsat per l’Universitat Politècnica de Catalunya, el Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC) , Écologistes en Acció i Guifi.net, i que també es desenvoluparà a Itàlia i Àustria per sumar esforços per fer front a aquest problema comú.

L’ozó troposfèric, també conegut com a ozó "dolent" per contraposició al de l’estratosfera, és un contaminant secundari produït per la reacció entre la llum solar i el diòxid de nitrogen i els hidrocarburs emesos pels automòbils i algunes indústries. Per inhalació, provoca un increment dels riscos de malalties respiratòries agudes i reducció de la funció pulmonar, així com l’agreujament de patologies cardiovasculars. L’OMS estima en 1.800 les defuncions prematures anuals a Espanya produïts com a conseqüència de l’exposició a nivells d’ozó com els registrats en el que portem de juny.

L’ozó, a més de para les persones, és també tòxic per a la vegetació, danyant els boscos i reduint la productivitat dels cultius.

Colaborador
camisa 198
Tienda
[Viñeta] "Aumentan los millonarios, decienden los científicos"

Está usted en necesidad de cualquier tipo de préstamo?
¿Necesita un préstamo personal?
¿Necesita préstamo de negocios?
¿Quieres pagar sus cuentas?
¿Quieres ser financieramente estable?

E-mail: luiscarlosfinance@outlook.com

Rellene el formulario de solicitud. 1) Nombre completo: 2) Campo: 3) Estado: 4) Dirección: 5) Sexo: 6) Ocupación: 7) Cantidad que se necesita: 8) Duración del préstamo: 9) El propósito del préstamo: 10)
Teléfono: 11) Ingreso mensual:

E-mail: luiscarlosfinance@outlook.com

Granada responde a Grecia

¿Ha estado buscando DE FINANZAS ?. ¡¡¡NO BUSQUE MÁS!!! WE, le garantiza oferta de préstamo completamente certificado en el 2% TASA DE INTERÉS CON O SIN COLATERAL. WE préstamo dentro del RANG de 7.000 a 50,000.000.00 hoy están con nosotros por correo electrónico: anthonyisiloanfirm070@gmail.com

Nombre completo:
Monto del préstamo necesario:
Duración del préstamo:
País:
Ocupación:
Estado:
Dirección:
Género:
Años:
Número de teléfono / número de teléfono móvil:
Ingreso mensual :

Cordial saludo
Cynthia Luciette (Publicista)
Sr. Anthony Isi
Director general
E-MAIL: anthonyisiloanfirm64@gmail.com

Las veinte mejores webs de trueque online y las diez mejores webs para conseguir productos gratis

YO SOY el Sr. Rennison Mark, un prestamista de préstamo de buena reputación PRIVADO. Dar préstamos con interés del 2%. Aprobamos todo tipo de préstamos a la sociedad en general Nuestros préstamos están garantizados y ponemos en práctica un plan de pago de préstamo Fexible. Ofrecemos los siguientes tipos de préstamos:

*Mejoras para el hogar
* Préstamos Inventor
* Préstamos de coches
* Préstamo de Consolidación de Deuda
*Línea de crédito
* Segundo Préstamo
* Préstamos Comerciales
*Préstamos personales
* Préstamos Internacional.

enviamos un correo electrónico ahora para solicitar un préstamo de fiar y rápido y conseguir su aprobación 24 horas después de alcanzar la cumbre de su forma solicitante del préstamo dependiendo de la rapidez de sus respuestas son.

E-mail: rennisonloanfirm@outlook.com

En Portada
Información legal - Contacta - Colaborar - Publicidad