www.tercerainformacion.es

En Comú Podem aspira a reconstruir un catalanisme popular de majories

“La millor garantia que es produeixi el referèndum és que governem”, ha afirmat el cap de llista, Xavier Domènech, en una conferència a Barcelona

Catalunya | Redacció | 15-06-2016 | facebook yahoo twitter Versión para imprimir de este documento

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha desgranat avui en una conferència a l’espai Francesca Bonnemaison algunes de les línies que s’haurien de seguir per tal de tornar a dotar de força el projecte polític catalanista de progrés, mitjançant la defensa de referèndum. Segons Domènech, Catalunya necessita un nou espai polític d’esquerres, transformador i sobiranista que pivoti sobre “el dret a decidir, la sensibilitat social, la regeneració política i la transversalitat”.

Domènech ha afirmat que per En Comú Podem, “el referèndum no és una proposta electoral”, sinó “una proposta estratègica”, i “la millor garantia de que es produeixi el referèndum és que governem”. “Hem construït les aliances per fer-lo possible”, ha recordat. El cap de llista ha sostingut que el referèndum té “dues potencialitats”: “Decidir què volem que sigui Catalunya a nivell institucional”, i que “la mateixa realització del referèndum ja és el reconeixement de la sobirania de Catalunya”. En aquest sentit, ha defensat que la proposta d’En Comú Podem “és la més ambiciosa de transformació de l’Estat”, perquè “el problema central és el debat sobre el reconeixement que hi ha diverses nacions a l’Estat”.

Per a Domènech, bastir un catalanisme de majories hauria de passar per “l’articulació d’un nou espai polític per a les classes populars i mitges del país”, que a més, pugui esdevenir “una alternativa de país que tingui en una de les seves fortaleses el municipalisme”. De fet, pel candidat d’En Comú Podem, el seu projecte de país ha de poder dialogar, coincidir o divergir “en igualtat de condicions” amb els altres projectes nacionals “igualment legítims”. “No tenim pretensió de ser un espai de trànsit ni ambigu”, ha sentenciat Domènech.

En aquest sentit, ha criticat que una part del catalanisme hagi virat cap a posicions que mantenen que per aconseguir les reivindicacions socials “només hi ha un camí, que és l’alliberament nacional”, que “cal fer pedagogia” per ampliar la base independentista -una frase que molta gent considera “terrible” perquè “implica que hi ha una manca de comprensió-, i que “només hi ha un espai possible de canvi” que és Catalunya. “És una de les coses que més mal li està fent al projecte independentista: construir la teva esperança, futur i realitat, a partir de la negació de la dels altres”, ha dit.

Una tradició catalanista “plebea, rebel i municipalista”

El cap de llista d’En Comú Podem ha explicat que la seva candidatura i l’espai polític que representa se situa en la tradició catalanista “plebea, rebel, municipalista i que pretenia construir sobiranies des de baix”, que va néixer en el primer terç del segle XIX i que va acabar sintetitzant Pi i Margall, a qui Domènech ha anomenat “el gran pare de les esquerres catalanes, quan encara ni tan sols existia el catalanisme”. Una tradició política que va aconseguir transformar un catalanisme “patrici, conservador i que negociava amb un estat centralista liberal espais de poder a Catalunya”, en un corrent que va esdevenir “una alternativa de país popular”. És per tot això que Domènech ha volgut deixar clar que el seu espai no dirà “mai” que “el catalanisme ha mort”.

Per a Domènech, el catalanisme popular ha patit una mutació en el seu discurs: “l’actitud hostil de l’estat davant de la realitat catalana” però també per les polítiques d’austeritat. “La forma com hem patit la crisi, les agressions contra els drets socials i les esperances expliquen el creixement del reclam de sobiranies nacionals”. Així, per a Domènech s’ha produït un doble procés: de baix cap a dalt i de les perifèries cap al centre. “Les imposicions han vingut dels mercats i de la Troika i s’han imposat als governs, que han transferit les polítiques de retallades socials a les CCAA”; ha dit, produint-se així un procés d’agressió de drets paral·lelament amb la recentralització de l’estat. “Es fa difícil reclamar la sobirania de Catalunya i alhora recolzar el TTIP, que és la sostracció de la sobirania econòmica, social i nacional”, ha apuntat com a exemple.

Colaborador
camisa 198
Tienda
[Viñeta] "Aumentan los millonarios, decienden los científicos"

Está usted en necesidad de cualquier tipo de préstamo?
¿Necesita un préstamo personal?
¿Necesita préstamo de negocios?
¿Quieres pagar sus cuentas?
¿Quieres ser financieramente estable?

E-mail: luiscarlosfinance@outlook.com

Rellene el formulario de solicitud. 1) Nombre completo: 2) Campo: 3) Estado: 4) Dirección: 5) Sexo: 6) Ocupación: 7) Cantidad que se necesita: 8) Duración del préstamo: 9) El propósito del préstamo: 10)
Teléfono: 11) Ingreso mensual:

E-mail: luiscarlosfinance@outlook.com

Granada responde a Grecia

¿Ha estado buscando DE FINANZAS ?. ¡¡¡NO BUSQUE MÁS!!! WE, le garantiza oferta de préstamo completamente certificado en el 2% TASA DE INTERÉS CON O SIN COLATERAL. WE préstamo dentro del RANG de 7.000 a 50,000.000.00 hoy están con nosotros por correo electrónico: anthonyisiloanfirm070@gmail.com

Nombre completo:
Monto del préstamo necesario:
Duración del préstamo:
País:
Ocupación:
Estado:
Dirección:
Género:
Años:
Número de teléfono / número de teléfono móvil:
Ingreso mensual :

Cordial saludo
Cynthia Luciette (Publicista)
Sr. Anthony Isi
Director general
E-MAIL: anthonyisiloanfirm64@gmail.com

Las veinte mejores webs de trueque online y las diez mejores webs para conseguir productos gratis

YO SOY el Sr. Rennison Mark, un prestamista de préstamo de buena reputación PRIVADO. Dar préstamos con interés del 2%. Aprobamos todo tipo de préstamos a la sociedad en general Nuestros préstamos están garantizados y ponemos en práctica un plan de pago de préstamo Fexible. Ofrecemos los siguientes tipos de préstamos:

*Mejoras para el hogar
* Préstamos Inventor
* Préstamos de coches
* Préstamo de Consolidación de Deuda
*Línea de crédito
* Segundo Préstamo
* Préstamos Comerciales
*Préstamos personales
* Préstamos Internacional.

enviamos un correo electrónico ahora para solicitar un préstamo de fiar y rápido y conseguir su aprobación 24 horas después de alcanzar la cumbre de su forma solicitante del préstamo dependiendo de la rapidez de sus respuestas son.

E-mail: rennisonloanfirm@outlook.com

En Portada
Información legal - Contacta - Colaborar - Publicidad