Redacción •  País Valencià •  19/05/2025

Compromís activa «El Observatorio de À Punt» para denunciar el asalto del gobierno de Mazón en la radiotelevisión pública

Compromís activa «El Observatorio de À Punt» para denunciar el asalto del gobierno de Mazón en la radiotelevisión pública

19/05/25.

El síndico de Compromís, Joan Baldoví, junto con las diputadas Maria Josep Amigó y Nathalie Torres, representantes de Compromís en la Comisión de Radiotelevisión Valenciana en Las Cortes, han presentado el espacio web El Observatorio de À Punt.

El Observatorio de À Punt es un organismo de control y fiscalización de la radiotelevisión pública valenciana, una ventana para la ciudadanía y el sector audiovisual valenciano.

La web cuenta con un espacio para que la ciudadanía haga legar sus quejas y propuestas relativas a los contenidos y funcionamiento de la radiotelevisión pública y Compromís lo difundirá y trasladará a las instituciones, para visibilizar la demanda social de un À Punt de qualitat y en valenciano.

Según Joan Baldoví, “PP y Vox aprobaron una ley vergonzosa para ejercer un control absoluto sobre À Punt y tener barra libre para volver a los tiempos más oscuros de lo que fue Canal 9. Damos todo el apoyo a los trabajadores y trabajadoras porque ahora tienen complicado trabajar desde la imparcialidad y con profesionalidad, puesto que empiezan a avanzar sombras de mora.

Desde Compromís se ha asegurado que se ha iniciado la carrera hacia la opacidad, la bajada de contenidos en valenciano y el veto a los representantes de los trabajadores en las decisiones. Esto, junto con los cambios en los cargos directivos y escándalos como la eliminación del servicio de documentación son los primeros síntomas del asalto al derecho de tener un medio de comunicación público, transparente y en valenciano, que apoye al sector audiovisual valenciano.

La diputada de Compromís Maria Josep Amigó ha destacado que «desde Compromís tenemos claro que el servicio público que representa À Punt tiene que dignificarse, tanto en atención a los magníficos y las magníficas profesionales que trabajan, como para que sea una herramienta de información veraz y de potenciación de nuestra industria audiovisual, así como un elemento clave en la promoción de nuestra lengua y cultura. Por eso estamos vigilantes a su disposición”.

Asimismo, se ha hecho énfasis en la contraposición de dos modelos. Nathalie Torres ha explicado que «Compromís defiende un À Punt que informe a la ciudadanía con independencia e imparcialidad, pero también que difunda nuestra lengua. La nueva ley ha eliminado que el valenciano sea la lengua oficial de À Punt y si no se revierte esto lo denunciaremos ante el Consejo de Europa».

Desde la coalición se ha asegurado que «desgraciadamente el gobierno de Mazón y sus socios de la extrema derecha han activado el botón de la manipulación, puesto que PP y Vox ejercen el control político total del Consejo de administración. Además, el valenciano ya no es legalmente la lengua vehicular de Á Punto y se está dejando de lado el sector audiovisual valenciano, porque ya no hay lleva a grandes grupos mediáticos de Madrid vinculados al PP”.

Por último, los representantes de Compromís han recordado que «la nueva dirección de À Punt se ha inventado que introduciendo más castellano aumentará la audiencia y no nos faciliten datos al respecto. Al igual que la apuesta por las retransmisiones de toros, con un índice de audiencia de un 0,8%».

Compromís activa L’Observatori d’À Punt per a denunciar l’assalt del govern de Mazón a la radiotelevisió pública

·         L’Observatori À Punt és una finestra que dona veu a la ciutadania per a denunciar el model de radiotelevisió pública de PP i Vox.

·         La coalició acudirà al Consell d’Europa si no es reverteix que el valencià haja perdut legalment ser la llengua oficial de la cadena pública valenciana.

19/05/25.

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, junt amb les diputades Maria Josep Amigó i Nathalie Torres, representants de Compromís en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana a Les Corts, han presentat l’espai web L’Observatori d’À Punt.

L’Observatori d’À Punt és un organisme de control i fiscalització de la radiotelevisió pública valenciana, una finestra per a la ciutadania i el sector audiovisual valencià.

El web compta amb un espai perquè la ciutadania faça arribar les seues queixes i propostes relatives als continguts i funcionament de la radiotelevisió pública i Compromís ho difondrà i traslladarà a les institucions, per tal de visibilitzar la demanda social d’una À Punt de qualitat i en valencià.

Segons Joan Baldoví, “PP i Vox van aprovar una llei vergonyosa per a exercir un control absolut sobre À Punt i tindre barra lliura per a tornar als temps més foscos del que va ser Canal 9. Donem tot el suport als treballadors i les treballadores perquè ara tenen complicat treballar des de la imparcialitat i amb professionalitat, ja que comencen a avançar ombres de mordassa informativa”.

Des de Compromís s’ha assegurat que s’ha iniciat la cursa cap a l’opacitat, la davallada de continguts en valencià i el veto als representants dels treballadors en les decisions. Això, junt amb els canvis en els càrrecs directius i escàndols com l’eliminació del servei de documentació són els primers símptomes de l’assalt al dret de tindre un mitjà de comunicació públic, transparent i en valencià, que done suport al sector audiovisual valencià.

La diputada de Compromís Maria Josep Amigó ha destacat que “des de Compromís tenim clar que el servei públic que representa À Punt ha de dignificar-se, tant en atenció als magnífics i les magnífiques professionals que hi treballen, com perquè siga una eina d’informació veraç i de potenciació de la nostra indústria audiovisual, així com un element clau en la promoció de la nostra llengua i cultura. Per això estem vigilants i per això fem una crida a la societat civil a fer servir esta eina que posem a la seua disposició”.

Així mateix, s’ha fet èmfasi en la contraposició de dos models. Nathalie Torres ha explicat que «Compromís defensa una À Punt que informe la ciutadania amb independència i imparcialitat, però també que difonga la nostra llengua. La nova llei ha eliminat que el valencià siga la llengua oficial d’À Punt i si no es reverteix açò ho denunciarem davant del Consell d’Europa”.

Des de la coalició s’ha assegurant que “malauradament el govern de Mazón i els seus socis de l’extrema dreta han activat el botó de la manipulació, ja que PP i Vox exerceixen el control polític total del Consell d’administració. A més, el valencià ja no és legalment la llegua vehicular d’À Punt i s’està deixant de banda el sector audiovisual valencià, perquè ja no hi ha percentatges mínims per a emissió de producció pròpia. D’esta manera s’obri la porta a grans grups mediàtics de Madrid vinculats al PP”.

Finalment, els representants de Compromís han recordat que “la nova direcció d’À Punt s’ha inventat que introduint més castellà s’augmentarà la audiència i no ens faciliten dades al respecte. Igual com l’aposta per les retransmissions de bous, amb un índex d’audiència d’un 0,8 %”.


Compromís /