Poble Lliure •  Opinión •  24/10/2017

Poble Lliure, per la proclamació immediata de la República

El govern espanyol, amb el suport dels partits que apuntalen el règim corrupte sorgit de la transició post-franquista, ha apostat per la “solució final” respecte al repte democràtic plantejat pel poble català: el Cop d’Estat i la liquidació de la democràcia.

La pretensió de destituir el legítim Govern català, intervenir els mitjans de comunicació, amenaçar  els treballadors públics i purgar l’administració, destruir el sistema educatiu i convocar noves eleccions prohibint determinades opcions polítiques, després d’empresonar líders independentistes catalans, només té un nom: FEIXISME.

Aquesta no ha estat només la resposta d’un govern, sinó la de tot un aparell de l’estat, començant per un rei de la dinastia que va accedir per primera vegada a la corona arrassant els Països Catalans a sang i foc, i que es va restaurar per decisió del dictador Francisco Franco. Continuant per una judicatura i uns tribunals d’excepció hereus del règim feixista, i acabant amb uns mitjans de comunicació posats arreu del món com a exemple de manipulació i de manca absoluta de credibilitat.

Com l’independentisme havia anat denunciant des de fa decennis, el règim del 78 no era res més que una rentada de cara al règim del 39 (la dictadura franquista i els seus oligarques) i, ara, amb un poble català mobilitzat de manera massiva, cívica i democràtica, no ha tingut més remei que mostrar la seva veritable cara.

Arribats a aquest punt, es fa evident que l’única manera d’avançar en el camí de la democràcia i de defensar els drets, llibertats i institucions del nostre poble davant els intents d’aniquilació política, social i cultural és la immediata proclamació de la República Catalana.

Proclamació que, davant la vergonyosa actuació dels buròcrates de la UE, un club cada vegada més antidemocràtic disposat a protegir tan sols els interessos de les oligarquies, haurà de ser defensada amb les mateixes grans dosis de mobilització popular. cívica i massiva que ens han dut fins on ara ens trobem: a un pas de la llibertat.

La desobediència civil, un poble unit i mobilitzat en defensa de les seves institucions, i el suport de tots els demòcrates d’arreu del món, faran possible una República que, no tan sols serà l’eina per construir un futur de justícia i llibertat per al poble català, sinó que suposarà una porta oberta a la democràcia per a la resta de pobles actualment oprimits pel règim monàrquic i post-franquista espanyol.

Així, des de Poble Lliure:

  • Instem el Govern i el Parlament de Catalunya a proclamar immediatament la República Catalana, tal i com disposen les lleis del Referèndum i de Transitorietat Jurídica aprovades els dies  6 i 7 de setembre, i després de la victòria acalaparadora del “Sí” el dia 1 d’Octubre.
  • Cridem el conjunt del poble català, les nostres entitats, sindicats, i societat civil en general a la mobilització en defensa de les nostres institucions, de la República catalana, per la sortida de les forces d’ocupació espanyoles, per la llibertat dels presos polítics i per obrir el procés constituent de la nova República.
  • Cridem els governs demòcrates d’arreu del món, les organitzacions internacionals i les forces progressistes a reconèixer immediatament la República Catalana, a denunciar la repressió i promoure sancions i boicots contra la deriva feixista de l’estat espanyol.

Opinión /