L’organització independentista Poble Lliure constata que l’única via a la democràcia per al poble català passa per la declaració d’independència com a acte de ruptura i l’obertura d’un procés constituent de la nova República Catalana

07/10/2017

Poble Lliure, en un comunicat emès avui, 6 d’octubre de 2017, apunta que l’única via a la democràcia per al poble català passa per la declaració d’independència com a acte de ruptura i l’obertura d’un procés constituent de la nova República Catalana, procés que haurà de ser refrendat democràticament sota l’empara d’una legalitat sobirana concordant amb el dret internacional, tal i com estableixen les lleis de referèndum i de transitorietat jurídica aprovades pel Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, els independentistes emplacen  al Parlament de Catalunya a fer una Declaració formal d’Independència i demanen al conjunt de la comunitat internacional que expressi el seu suport a la lluita democràtica del poble català reconeixent la nova República i facilitant el procés de negociació per a fer-la efectiva.

En paraules del seu portaveu Guillem Fuster, criden al conjunt del poble català a seguir mobiltzant-se “en defensa dels nostres drets i llibertats, a exigir la retirada immediata de les forces d’ocupació desplegades a Catalunya i a donar suport a les nostres institucions, els nostres representants polítics i els nostres servidors públics.

La opinión del autor no coincide necesariamente con la de TerceraInformación

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
Al enviar este formulario, usted acepta la política de privacidad de Mollom .