Catalunya

Catalunya: 1O, 3O, 8N, 21D... I ara què?

Però aquest balanç electoral no modifica la correlació de forces entre l’estat i el moviment republicà català. L’estat segueix amb la iniciativa, que passa pels jutjats i l’aparell repressiu (inclosos els Mossos d’Esquadra) amb un llistat interminable d’acusacions. L’ofensiva de l’Estat i el 155 van aconseguir aturar la mobilització que havia pres el carrer en les mobilitzacions de finals de setembre, de l’1 d’octubre i la vaga general del 3.

Elisenda Alamany: “No hi ha persones imprescindibles. Mereixem un Govern que governi”

La portaveu de Catalunya En Comú, Elisenda Alamany, ha demanat que es deixin de costat els personalismes i que s’eviti que el “país continuï aturat” dos mesos més. “No hi persones imprescindibles, per davant hi ha el país. Mereixem un Govern que governi”, ha assegurat Alamany, que també ha assegurat que Catalunya no pot suportar més “legislatures excepcionals ni exprés”. Per això ha demanat una “proposta que pugui governar Catalunya des de Catalunya”.

Elisenda Alamany: “No ens podem permetre ni un sol dia més amb el país aturat”

La diputada electa de Catalunya en Comú – Podem (CatECP) Elisenda Alamany ha defensat avui des del faristol del Parlament que “no ens podem permetre ni un sol dia més amb el país aturat”. En aquest sentit, ha alertat que “una interpretació massa creativa del reglament” per la investidura “ens portaria dos mesos més de processisme gratuït i bloqueig que el país no es pot permetre”, i ha posat de relleu que els debats que s’estan tenint “no van en la clau d’encarar una legislatura que pugui desbloquejar la situació a Catalunya”.

Cataluña: Puigdemont logra acuerdo para volver a presidir la Generalidad

El expresidente regional de Cataluña, Carles Puigdemont, llegó a un acuerdo con la Izquierda Republicana de Cataluña (ERC), uno de los partidos independentistas del Parlamento regional, para intentar ser investido nuevamente como presidente de la Generalidad.

>> Puigdemont regresaría a España si es nombrado presidente de la Generalidad

El consentimiento se logró este martes tras una reunión celebrada entre Marta Rovira, una de las líderes del ERC, y el propio Puigdemont, en nombre de Juntos por Cataluña (Junts per Cataluny).

Páginas