Poble Lliure crida a un govern d’unitat republicana i a un replantejament estratègic de l’independentisme d’esquerres

24/12/2017

Poble Lliure, en un comunicat emès avui 22D, afirma que “els resultats d’aquest 21D han demostrat, una vegada més, la ferma voluntat del poble català de constituir-se en República”.

Des de l’organització es felicita el conjunt del Bloc Republicà per haver guanyat clarament unes eleccions amb candidats presos i exiliats, jugant amb les cartes marcades i en clara inferioritat contra un enemic ferotge finançat per les elits econòmiques i que ha comptat amb el suport unànime del poder financer i mediàtic.

Amb tot això, l’organització estratègica, emmarcada dins de la CUP, explica que “caldrà que la CUP i l’independentisme d’esquerres en general fem una autocrítica sobre els motius que han impedit avançar en el camí de construir una hegemonia transformadora dins el bloc republicà.”

Tot i el procés de de replantejament estratègic que planteja Poble Lliure per al conjunt de l’independentisme d’esquerres, criden a la conformació d’un govern d’unitat republicana que tingui com a objectius; 1)revertir totes les mesures coercitives sobre el poble català - des de l’ocupació policial a l’alliberament dels presos polítics-, 2) el desplegament de totes les mesures socials censurades pel govern espanyol per tal d’encaminar-nos cap a una República social, 3) organitzar un procés constituent i comprometre’s a reconèixer el resultat d’aquest, 4) i construir conjuntament amb la societat civil les estructures necessàries per desplegar el projecte polític republicà.

Temas: 

Añadir nuevo comentario

Comentarios

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
Al enviar este formulario, usted acepta la política de privacidad de Mollom .