Redacción •  Catalunya •  27/06/2016

Xavier Domènech: “Som l’alternativa a CDC i un espai de futur”

El cap de llista subratlla que la victòria d’En Comú Podem a Catalunya consolida la confluència com “la veritable alternativa per les classes populars i mitges d’aquest país”.

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assenyalat avui després de la victòria de la candidatura a Catalunya a les eleccions generals que la confluència d’esquerres és l’alternativa als governs de CDC i “un espai de futur”. Domènech ha posat en valor que la confluència ha guanyat per segona vegada i ha pujat en percentatge de vot a Tarragona, Lleida i Girona. “En aquesta doble victòria en sis mesos es demostra clarament que En Comú Podem és la nova alternativa de país a CDC i a tots els que li donen suport”, ha subratllat, alhora que ha defensat que consolida la candidatura com “la veritable alternativa per les classes populars i mitges d’aquest país”.

“Si en sis mesos, amb els atacs que hem arribat a rebre d’aquells que confonen partit, país i poder, hem tornat a guanyar, és clar que l’espai polític que representem és l’alternativa a Convergència”, ha insistit Domènech. En aquest sentit, el cap de llista ha destacat que “ha estat una campanya absolutament duríssima”, i ha afirmat que “hem rebut atacs de totes bandes”. “Alguns han confós totalment l’adversari, i han pensat que érem nosaltres i no el PP”, ha dit.

Sobre el resultat a l’Estat, Domènech ha sostingut que no ha estat “l’esperable”, però ha cridat a “seguir treballant més, amb més fraternitat”. “Ens haurem d’ajuntar més tots junts per guanyar i produir el canvi. La victòria que hem aconseguit a Catalunya és només el pròleg del canvi que guanyarem a l’Estat”, ha defensat. Per això, el cap de llista ha afirmat que “construir l’alternativa a Catalunya serà l’alternativa pels nostres germans i germanes a tot l’Estat”. “Hem vingut per quedar-nos”, ha conclòs.

Ada Colau: “Mai tirarem la tovallola”

“Hem tornat a guanyar malgrat la campanya duríssima contra nosaltres”, ha dit per la seva banda l’alcaldessa de Barcelona, que ha posat de manifest que “tot i haver guanyat, no estem exultants”. “Hem apostat per una aliança fraternal amb l’estat: hem vist les eleccions no com una batalla electoral sinó com una batalla per la vida digna i la dignitat de la gent”, ha explicat Colau, que ha assegurat que “perquè som conscients del que està en joc, mai tirarem la tovallola”. “Som imparables i ho hem demostrat”, ha conclòs.


En Comú Podem /  Xavier Domènech /