www.tercerainformacion.es

Centenars de persones de moviments polítics, socials, veïnals i culturals s’apleguen a Sants sota el lema #DecidimRepública

“El dret a decidir no té fronteres”, reivindica Joan Mena en l’acte al qual van intervenir una quinzena d’activistes polítics, socials, veïnals i culturals.

Catalunya | EUiA | 13-06-2014 | facebook yahoo twitter Versión para imprimir de este documento

Centenars de persones es van aplegar aquest dimarts al vespre a les Cotxeres de Sants, a Barcelona, per reivindicar la república i el dret a decidir-ho tot, tant el futur polític de Catalunya com el model d’Estat. Ho van fer en un acte que, amb el lema ‘#DecidimRepública’, va aplegar a l’escenari una quinzena d’activistes polítics, socials i culturals, des de la cantautora Sílvia Comes fins al diputat d’ERC Joan Tardá, passant per l’exportaveu de la PAH Ada Colau o el professor Gerardo Pisarello. També hi van intervenir el portaveu adjunt d’ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, i el president roig i verd, Joan Herrera. Mena va reivindicar la república com “una democràcia d’alta intensitat” front a una monarquia de les oligarquies “corruptes i opressores”, i un “dret a decidir” que “no té fronteres”. “Ens calen molts actes com aquest, que és una autèntica demostració d’acumulació de forces”, va concloure Mena.

Ho va dir davant d’un auditori que va omplir la sala principal de les Cotxeres de Sants per escoltar, a més de Tardà, Colau, Pisarello, Herrera o Mena, molts altres exponents els moviments socials i polítics que conflueixen en la seva reivindicació de decidir-ho tot i la seva defensa dels ideals republicans. Van intervenir també el diputat de la CUP David Fernández, l’exmembre d’ERC Ignasi Llorente i el membre del PSC David Escudé, així com el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, Lluís Rabell. També l’escriptor i periodista Antonio Baños i l’activista cultural Pere Camps Campos. I la sindicalista d’Acció Jove Aina Vidal, la sindicalista de la UGT Laura Pelay, l’activista social i política Esther Vives, i Pau Gonzalez, del Moviment Laic i Progressista.

Una membre del Secretariat d’Entitats de Sants va donar la benvinguda als convidats a les Cotxeres de Sants, i, després dels parlaments, va tancar l’acte la cantautora Sílvia Comes, tot interpretant amb la guitarra alguns poemes de l’escriptora Glòria Fuertes i una cançó inèdita escrita expressament per a l’acte, titulada ‘Decidim’.

Joan Mena: La república es “una democràcia d’alta intensitat”

Joan Mena va definir la república no només com un “concepte jurídic”, sinó sobretot com una “democràcia d’alta intensitat”, “on ho puguem decidir tot”. “La república és una aula d’una escola pública, una sala d’un hospital públic, la dignitat dels i les treballadores, o la igualtat entre homes i dones”, va posar com a exemple el diputat d’ICV-EUiA. Enfront d’això, “el rei, ja es digui Felip V, Joan Carles I o Felip VI, és el cap d’aquesta oligarquia de corruptes que ens oprimeix”, va contraposar Mena.

En aquesta disjuntiva, va reivindicar el diputat, “volem decidir a Catalunya i al conjunt de l’Estat”.

Herrera: “Transició 2.0, però ara sense votar”

Amb Joan Mena va intervenir també Joan Herrera, que va reivindicar, per sobre de tot, “la república”. “Després ja l’adjectivarem”, va afegir. Reivindicar la república, més enllà d’un mer canvi de règim, “és posar les potes amunt” de l’actual règim, va argumentar el coordinador d’ICV, tot recordant el pròleg de l’escriptor espanyol Isaac Rosa al llibre ‘La rebel·lió catalana’ d’Antonio Baños i adherint-se a la idea que a aquesta rebel·lió catalana se li pot sumar una ‘rebel·lió espanyola’.

Herrera ho va reivindicar després de constatar que “tots els pactes s’estan trencant”: amb la retallada a l’Estatut aprovat pels i les catalanes es va trencar el pacte territorial i amb l’aprovació d’urgència en ple estiu de la reforma de l’article 135 de la constitució es va trencar el social, va lamentar Herrera. I ara, “la coronació de Felip VI és l’intent de lligar-ho tot; és la transició 2.0, però ara sense votar”, va lamentar.

Pisarello: “Mandat democratitzador” del carrer

També va intervenir el l’acte l’acadèmic Gerardo Pisarello, que va etzibar que “no podem abdicar”: “és ara o mai, no passaran!”. Ho va proclamar per tancar una intervenció en què va denunciar que cal recollir “el mandat democratitzador” formulat per moviments com el 15-M, les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca, les marees ciutadanes o la mobilització popular pel dret a decidir. Es tracta, va reivindicar, de garantir “que la gent pugui decidir per sí mateixa tot allò que pugui” i delegui només allò que no es pugui decidir directament.

Pisarello va dibuixar aquest canvi constituent després de lamentar que permetre que Felip VI accedeixi al tron sense protestar suposaria permetre la perpetuació d’un règim en què “ens van vendre el conte que el Rei va portar la democràcia”, quan va jurar dos cops els principis del ‘movimiento’ franquista, i “ens van vendre el conte que va salvar la democràcia el 23-F”, quan el que va fer és salvar una “democràcia segrestada”. En les darreres dècades, va denunciar el professor, Joan Carles de Borbó ha estat “ambaixador del neocolonialisme”.

Font: http://www.euia.cat/pagina.php?idp=8458

Colaborador
camisa 198
Tienda
[Viñeta] "Aumentan los millonarios, decienden los científicos"

Está usted en necesidad de cualquier tipo de préstamo?
¿Necesita un préstamo personal?
¿Necesita préstamo de negocios?
¿Quieres pagar sus cuentas?
¿Quieres ser financieramente estable?

E-mail: luiscarlosfinance@outlook.com

Rellene el formulario de solicitud. 1) Nombre completo: 2) Campo: 3) Estado: 4) Dirección: 5) Sexo: 6) Ocupación: 7) Cantidad que se necesita: 8) Duración del préstamo: 9) El propósito del préstamo: 10)
Teléfono: 11) Ingreso mensual:

E-mail: luiscarlosfinance@outlook.com

Granada responde a Grecia

¿Ha estado buscando DE FINANZAS ?. ¡¡¡NO BUSQUE MÁS!!! WE, le garantiza oferta de préstamo completamente certificado en el 2% TASA DE INTERÉS CON O SIN COLATERAL. WE préstamo dentro del RANG de 7.000 a 50,000.000.00 hoy están con nosotros por correo electrónico: anthonyisiloanfirm070@gmail.com

Nombre completo:
Monto del préstamo necesario:
Duración del préstamo:
País:
Ocupación:
Estado:
Dirección:
Género:
Años:
Número de teléfono / número de teléfono móvil:
Ingreso mensual :

Cordial saludo
Cynthia Luciette (Publicista)
Sr. Anthony Isi
Director general
E-MAIL: anthonyisiloanfirm64@gmail.com

Las veinte mejores webs de trueque online y las diez mejores webs para conseguir productos gratis

YO SOY el Sr. Rennison Mark, un prestamista de préstamo de buena reputación PRIVADO. Dar préstamos con interés del 2%. Aprobamos todo tipo de préstamos a la sociedad en general Nuestros préstamos están garantizados y ponemos en práctica un plan de pago de préstamo Fexible. Ofrecemos los siguientes tipos de préstamos:

*Mejoras para el hogar
* Préstamos Inventor
* Préstamos de coches
* Préstamo de Consolidación de Deuda
*Línea de crédito
* Segundo Préstamo
* Préstamos Comerciales
*Préstamos personales
* Préstamos Internacional.

enviamos un correo electrónico ahora para solicitar un préstamo de fiar y rápido y conseguir su aprobación 24 horas después de alcanzar la cumbre de su forma solicitante del préstamo dependiendo de la rapidez de sus respuestas son.

E-mail: rennisonloanfirm@outlook.com

Noticias Relacionadas
En Portada
Información legal - Contacta - Colaborar - Publicidad